Tre personer i samtal

Fotograf: Kenan Harbas

Träffa oss på Stockholm Pride

Den 31 juli till den 3 augusti är det Stockholm Pride, du är varmt välkommen att fira med oss! På denna sida samlar vi information kring våra aktiviteter under Stockholm Pride.

Publicerad:

Du kan träffa Byggnads under Stockholm Pride på följande platser:

Onsdag 31 juli – 3 augusti

Träffa oss och LO i Pride park
Ca. 13:00 - 00:00, plats Östermalms IP

Byggnad finns på plats med personal i informationstältet följande tider.

Onsdag 31 juli
Kl. 15:30-00:00

Lördag
Kl. 14:00-01:00

Fredag 2 augusti

Panelsamtal
Kl. 13:00-14:00, plats ABF-huset, Sveavägen 41

Machokultur, bögskämt och hård jargong är vardag för många inom arbetaryrken. Arbetarrörelsen är inte en fristad från heteronormen. Vilket ansvar har arbetarrörelsen att jobba för inkludering och HBTQ-personers rättigheter? Vilka frågor är prioriterade inom rörelsen och vart är rörelsen på väg i dessa frågor? Välkomna till ett rannsakande samtal om var olika delar av rörelsen befinner sig och vart den är på väg. Queer är ett begrepp som kan innebära politiskt motstånd mot olika normer, kan innebär en identitet och även uttryck. Går det att säga att arbetarrörelsen är queer?

Medverkande:
Therése Guovelin, 1:e vice ordförande LO
Elisabeth Brandt Ygeman, vice förbundsordförande Handelsanställdas Förbund
Tomas Kullberg, ordförande Byggnads Stockholm-Gotland
Lukas Romson, S-debattör och jämlikhetskonsult

Moderator:
Jenny Lindahl, chef för Arena Opinion

Lokal: Restaurang Cirkeln, entréplan i ABF-huset

Fri entré

3 augusti

Prideparad, start vid Norr Mälarstrand
Kl. 13:00 – ca 16:00,

Från kl. 12.00 samlas vi vid vår paradplats på Norr Mälarstrand där vi laddar för en öppen, välkomnande och förhoppningsvis solig parad! Det kommer att finnas något lättare att äta och dricka på plats och du kan passa på att måla dig med regnbågens färger och glitter för att fira Pride. Vi kommer ha ett ekipage i tåget med egen DJ och pumpande musik som vi kan dansa till genom hela paraden.

Den exakta placeringen av vår paradplats längs Norr Mälarstrand återkommer vi med så fort vi vet.

Paraden avgår från Kungsholmstorg klockan 13:00. Årets paradväg är Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Läs mer om Pride-paraden på vårt Facebook-evenemang

Stockholm Pride 2019, paradvägen

Vad kan Byggnads göra?
Har du upplevt diskriminering på din arbetsplats? Kanske har du själv drabbats eller sett någon annan? Läs mer vad vi i Byggnads kan göra på din arbetsplats.

OM BYGGNADS MEDVERKAN PÅ STOCKHOLM PRIDE

Genom kampanjen och vårt deltagande på Stockholm Pride vill vi belysa frågan om trygga och säkra arbetsplatser för våra medlemmar inom byggbranschen. Frågor om inkludering och jämställdhet engagerar både anställda och medlemmar.

Uppdaterad: