Arbetsmiljöveckan 2022

Varje år vecka 43 har Byggnads Arbetsmiljövecka där skyddsombud i hela landet gör extra kontroller. 2022 är temat för veckan- psykosocial arbetsmiljö. Idag drar Arbetsmiljöveckan igång!

Publicerad:

Idag drarArbetsmiljöveckan igång och vi laddar för extra kontroller i regionen under veckan. Skyddsombud i Byggnads har ett mycket viktigt uppdrag. Att påverka arbetsmiljön för dig och dina arbetskamrater gör inte bara arbetsplatsen bättre, du räddar också liv. Din roll inte bara att förebygga och följa upp arbetet med arbetsmiljön. Du är också en nyckelperson för att uppnå Byggnads vision om allas trygghet och lika värde.


Är du orolig för en arbetskamrat? 

  • Våga fråga. Ju tidigare en kollega får hjälp desto bättre. En första kontakt börjar med en enkel fråga som: Det var länge sedan du skrattade, hur är det med dig? På riktigt?
  • Ta hjälp om det behövs. Företagshälsan kan hjälpa till för att slussa vidare och bedöma om det behövs vård. Arbetsgivaren har ett ansvar att hjälpa och behövs ytterligare stöd finns Byggnads medlemscenter.
  • Ställ krav på arbetsgivaren. På samma sätt som arbetsgivaren ska ha rutiner för skyddsräcken och skyddsutrustning har man också ett ansvar att se till att alla anställda mår bra. Beredskap och handlingsplan ska finnas för att fånga upp och hjälpa den som mår dåligt.

HÄR kan du läsa mer om Arbetsmiljöveckan och temat- psykosocial arbetsmiljö.

Uppdaterad: