kollektivavtalets dag

Panelsamtal på kollektivavtalets dag.

Från svart till vitt - seminarium 17 mars

Välkommen på seminiarum på Kollektivavtalets dag. Delta digitalt, eller på plats i ABF-huset, Sveavägen i Stockholm. Du som bor på Gotland kan följa samtalet tillsammans med andra medlemmar på Arbetarrörelsens Hus i Visby.

Anmälan är stängd för att delta på plats, men du är varmt välkommen att delta digitalt.

Publicerad:

När

Torsdagen 17 mars, kl. 18.00-19.00. Vi bjuder på mat från kl. 17.00, för dem som anmält sig. 

Var och hur

Digitalt eller på ABF-huset, Sveavägen 41 alternativt på Arbetarrörelsens Hus i Visby. Länk och mer information skickas ut via mejl innan seminariet. 

Anslut till samtalet

Om seminariet

Kriminalitet inom byggbranschen bedöms ha mer än fördubblats det senaste decenniet. Det finns många företag som har satt i system att utnyttja människor för att få högre vinster i egen ficka. Det kan betyda lägre löner och livsfarlig arbetsmiljö för de anställda. De som drabbas hårdast är byggnadsarbetare från andra länder, men i förlängningen drabbas vi alla på ett eller annat sätt. Vi måste gå från svart till vitt.

Byggmarknadskommissionen har tagit fram en rapport med en rad förslag riktade till både branschen, myndigheterna och politiken för att kunna komma åt problemen.

Vad är facket och arbetsgivarnas roll och hur kan vi använda oss av kollektivavtalen för att komma åt problemen med kriminella företag? 

Deltagare:

  • Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads
  • Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen
  • Stefan Attefall, Byggmarknadskommissionens ordförande och tidigare bostadsminister

Samtalet modereras av Linn Svansbo, Byggnads. 

Samtalet spelas in och kommer gå att se i efterhand. 

Hjärtligt välkommen!

Uppdaterad: