Byggnads Stockholm-Gotland

Helglön under nationaldagen

Publicerad:

Byggavtalet

För dig med månadslön så ingår helglön. För dig med timlön så får du helglön för långfredag, annandag påsk, 1 maj, Kristi Himmelsfärdsdag, nationaldagen och midsommarafton som infaller på en vardag (måndag till fredag). Påsk-, pingst- och midsommarafton är fridagar, som innebär att du har rätt till ledighet.

Glasmästeriavtalet

Du får helglön för helgdagar (röda dagar) som infaller måndag till fredag samt fridagarna (påsk- och midsommarafton samt nationaldagen).

Plåt- och ventilationsavtalet

Långfredagen, påskafton, annandag påsk, 1 maj, Kristi himmelsfärdsdag, pingstafton, pingstdagen, Sveriges nationaldag och midsommarafton är arbetsfria dagar (med bibehållen lön).

Entreprenadmaskinavtalet

För dig med månadslön så ingår helglön. För dig med timlön så får du helglön för långfredag, annandag påsk, 1 maj, Kristi Himmelfärdsdag, nationaldagen och midsommarafton. Påsk-, pingst- och midsommarafton är fridagar.

Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

För dig med månadslön så ingår helglön. För dig med timlön så får du helglön för långfredagen, annandag påsk, 1 maj, Kristi Himmelfärdsdagen, nationaldagen, midsommarafton som infaller på en arbetsfri vardag (måndag till fredag). Påsk-, pingst- och midsommarafton är fridagar, som innebär att arbetstagare har rätt till ledighet.

För det finstilta så läs mer i respektive kollektivavtal.

Uppdaterad: