Vem blir Årets skyddsombud 2022?

Gör ditt skyddsombud ett bra arbete och har fått till en förbättring i arbetsmiljön? Då är det dags att nominera den till Årets skyddsombud 2022! Sista dag att nominera är den 3 juni.

Är ditt skyddsombud årets bästa?

  • Vad har ditt skyddsombud gjort som du tycker är bra?
  • Hur har skyddsombudet samverkat med arbetsgivaren på ett bra sätt?
  • Hur har ditt skyddsombud fått till en förbättring i arbetsmiljön?

Om du tycker att ditt skyddsombud är värd priset som Årets skyddsombud, nominera personen här. Tips! Använd dina egna svar på frågorna när du nominerar.

Om priset

Årets skyddsombud tilldelas den person eller grupp i Stockholms län som engagerat sig i att nå en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Arbetsmiljöarbetet ska ha bidragit till en påtaglig förbättring av arbetsmiljön, exempelvis genom ökad trivsel eller lägre sjukfrånvaro.

Priset är 2 000 kronor och delas ut på LO-distriktet i Stockholms läns höstmöte. Juryn består av representanter från LO-distriktets arbetsmiljökommitté.

Nominera här

Sista dag att nominera är den 3 juni 2022. Nominera genom att klicka här och fylla i formuläret.

Vad gör ett skyddsombud?

Byggnads utser dig som skyddsombud, och det är din uppgift att bevaka så att arbetsgivaren följer och uppfyller kraven i arbetsmiljölagen.

Det är alltid arbetsgivaren som har det yttersta ansvaret för arbetsmiljön, men det är ett krav att de anställda ska vara med i arbetsmiljöarbetet. Som skyddsombud är du de anställdas representant. 

Läs mer om uppdraget som skyddsombud

Uppdaterad: