Byggnads Stockholm-Gotland
Viktor Lerin, lagbas och medlem i Byggnads Stockholm-Gotland.

Viktor Lerin, lagbas och medlem i Byggnads Stockholm-Gotland.

Lagbasinformation

Du som lagbas i Byggnads Stockholm-Gotland är välkommen på flera digitala träffar under våren. På grund av covid-19 har vi anpassat träffarna och det finns två olika varianter; ”Lagbasinformation” och ”Lagbasmöte”. Det är viktigt att du vet skillnaden när du ska ansöka om ledigt. Läs mer nedan.

Lagbasinformation

För att delta på ”Lagbasinformation” behöver du inte ansöka om ledigt. Du får delta i facklig information på betald ledighet för löpande fackliga arbetsuppgifter. Detta avser främst upplysnings-och rådgivningsverksamhet (varje vecka enligt avtal 6 § FML) och kallas för normtid. Ta reda på hur mycket tid du har rätt till genom att läsa på sidan 164 i Byggavtalet.

16 februari kl. 9.30-10.30

Lagbasinformation med tema LAS (lagen om anställningsskydd). Vad innebär en förändring av LAS för dig och dina kamrater? 

Läs mer här.

16 mars kl. 9.30-10.30

Lagbasinformation med tema minimilöner. EU vill införa en gemensam lag om minimilöner – hur påverkar det dig och din arbetsplats?


Digitalt lagbasmöte

”Lagbasmöte” är ett längre möte med dagordning, och för att delta här måste du ansöka om ledighet med betalning hos din arbetsgivare. Kallelse och blankett skickas ut via brev.

18 maj kl. 9.30-11.30

Lagbasmöte, kallelse, dagordning och blankett skickas ut i god tid innan mötet.


Hösten 2021

Med anledning av covid-19 kommer vi att lämna besked om höstens träffar efter sommaren. Tills dess, boka in följande datum i din kalender.

14 september, lagbasmöte
25-26 november, lagbaskonferens


Får du mejlutskick och inbjudningar?

Mötena är digitala och för att du ska kunna delta samt ta del av andra utskick behöver vi din mejladress. Säkerställ att dina kontaktuppgifter är uppdaterade genom att logga in på Mina Sidor.


Skriv ut och sätta upp i bodarna

Ditt uppdrag är helt avgörande för Byggnads roll i byggbranschen. Skriv ut affischen och sätt upp i bodarna. Fler behöver nås av facklig information! 

Affischen - lagbasinformation våren 2021

 

Uppdaterad: