Fem byggnadsarbetare i varseljackor

Med oss kan du prata på tio olika språk

Som medlem i Byggnads får du information om dina rättigheter, stöd och hjälp. Men språket kan vara ett hinder som gör att alla inte vet om vad de har rätt till. Nu satsar vi och informerar byggnadsarbetare om facket på tio olika språk.

Under hösten har vi projektanställt fem byggnadsarbetare med breda språkkunskaper. De är ute på byggena för att nå de som inte talar svenska, informera om deras rättigheter och sprida fackets syfte. Vilket språk vill du tala med oss? Med oss kan du nu prata på:

svenska

engelska 

arabiska

italienska

persiska

kurdiska

franska

dari

rumänska

grekiska

Vill du att vi kommer ut till din arbetsplats? 

Har du arbetskamrater på arbetsplatsen som inte talar svenska? Vi kommer gärna ut och pratar om vad facket gör och varför det lönar sig att vara med.

Kontakta oss om ni vill att vi kommer ut till er.

Mejl: jesper.ahlstedt@byggnads.se

Vi utökar våra utbildningar med Påfarten på engelska

Bli fackligt medveten! Påfarten är en introduktion om vad facket gör och varför det är viktigt att vara medlem. Den är öppen för alla som är intresserade av att veta mer. Vi ersätter dig fullt ut med din lön för förlorad arbetsinkomst.

 

Bli medlem

Byggnadsarbetare.

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. De flesta som jobbar på byggarbetsplatserna i Sverige är med. Att vara medlem i Byggnads är värdefullt på många sätt. Som medlem kan du få hjälp inom många olika områden. Just nu kostar det bara 100 kronor i månaden dina tre första månader. Passa på att bli en i laget du också!

Bli medlem i Byggnads!

Dina försäkringar

Två byggnadsarbetare.

Som medlem har du flera försäkringar i Byggnads. Dessutom har du medlemsförmånen rättsassistans, vilket innebär att vi hjälper dig med bedömning och handläggning av dina försäkringsärenden. På de här sidorna kan du läsa mer om dina försäkringar och hur du ska gå tillväga om du behöver hjälp i ett försäkringsärende.

Läs mer om dina försäkringar

Uppdaterad: