Byggnads Väst

2019

 • Andreas föll handlöst tre meter

  Vid årsskiftet 2018 var det en incident med en byggnadsställning på en av Veidekkes arbetsplatser i Mölndal. Den rapporteras aldrig.En månad senare rasade Andreas Kullberg rakt igenom golvet på en ställning på samma arbetsplats.

 • ”Jag har alltid brunnit för organisering”

  Peter Norlander är Byggnads Västs senaste ombudsman och kommer att jobba med studier och organisering. – Jag har alltid brunnit för organisering, att få alla byggnadsarbetare att förstå idén med Byggnads och värva nya medlemmar, säger han.

 • "Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö "

  Christian Holm är sammankallade MB och huvudskyddsombud och jobbar heltid med arbetsmiljöfrågor hos Peab.  – Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö och det pratas mer om de frågorna, säger han.

 • Skriv en motion till LO:s kongress

  Nästa LO-kongress hålls i Stockholm 12–15 juni 2020. Anslutna förbund och respektive förbunds lokala regioner har motionsrätt. Vänd dig till din krets med dina färdiga motioner eller idéer till motioner så hjälper de dig att skicka in den.

 • Här är alla med i facket och kör på ackord

  På bemanningsföretaget Ambicon är alla anställda medlemmar i facket och jobbar på ackord.

 • Ett solidariskt lönesystem att vara rädd om

  Hej medlemmar! Nu börjar sommaren och då även semesterperioderna. Jag vill önska er alla en bra och härlig sommar och semester.Jag kan dock inte låta bli att påminna om att vi strax efter årsskiftet står inför en ny avtalsrörelse. Till denna vill jag...

 • Patrik vill att unga tar för sig mer

  – Om vi unga slutar säga vad som är bra för framtiden, vilka skapar vår framtid då? Det frågar sig snickaren Patrik Torneus som älskar gemenskapen i Unga Byggare.

 • Lär dig räkna ackord – "många blir lurade på lön"

  Paul Juhlin och Simon Thörnqvist har gått en av Byggnads Västs ackordstagarkurser. – Jag märkte att jag har missat en del tidigare. Jag tycker definitivt att fler ska gå kursen, det behövs verkligen för det är många som blir lurade på lön, säger Paul...

 • Skriv en motion före sommaren

  I augusti ska kretsarna behandla alla inskickade motioner i region väst. Så passa på att skriv era motioner före semestern.

 • Stefan Löfven pratade Byggnads frågor inför valet

  Stefan Löfven besökte i dag Byggnads Väst i Borås. Självklart fick han en korv med bröd. Han var även på Tuve Byggs ombyggnads av det gamla posthuset. – Vi i Socialdemokraterna tar strid för arbetsvillkoren i hela EU, lovade statsministern i sitt tal...