Byggnads Väst

Var med och påverka avtalsrörelsen

Våren 2020 är det dags för nästa avtalsrörelse för Byggnads. Men redan nu kan du börja fundera på vad som är viktigast för dig.

Mer i årlig lönehöjning, eller är det din avtalspension du tycker att vi ska prioritera?

Skriv en motion och var med och påverka.

Publicerad:

Som medlem i Byggnads har du lika stor möjlighet att påverka som alla andra i föreningen.

Kanske tycker du att vi ska försöka driva igenom läkarbesök med bibehållen lön.

Andra kanske du vill ersätt nuvarande arbetstidsförkortning med två timmar ledighet med bibehållen lön varje vecka. Eller att det ska införas yrkesbevis för alla yrken inom Byggnads alla avtal.

Du kan säkert komma på fler saker. Och nu har du chansen att påverka. Precis som inför kongressen kan du skriva en motion inför avtalsrörelsen. Antingen en enskild motion eller så går du på kretsmöte och snackar ihop dig med andra medlemmar.

Här finns allt du behöver veta och mallar för att skriva en motion, både digitalt och för att skriva ut och skicka in med posten.

Fler förslag på förbättringar

Ett två timmars arbetsstopp med bibehållen lön vid dödsolycka på arbetsplats där företaget är anslutet till arbetsgivarorganisation där Byggnads är motpart.

Dessa stopp skall ske senast dagen efter Byggnads meddelat arbetsgivarorganisationerna och tiden skall användas till att gå igenom det egna byggets säkerhetsrutiner.

Arbetsgivare skall stå för alla verktyg.

Höj semesterersättningen/semestertillägget.

Vidga begreppet nära anhörig för permission vid dödsfall och begravning.

Höj avsättningen till tjänstepension. Då kan Byggnads medlemmar bygga upp en pensionsekonomi för att kunna gå tidigare än pensionsålder.

Betald kvartsrast.

Uppdaterad: