2019

  • Lossa inte fästen på ställningar

    När det gäller ställningar och att lossa fästen. Du som arbetar på ställning ska aldrig lossa ett fäste på egen hand. Du måste kontakta din platsledning innan det görs.

  • Mycket slarv med byggnadsställningar

    Halva Arbetsmiljöveckan har gått och Byggnads Väst har gjort hälften av de 200 skyddsronder på byggnadsställningar som vi siktar på att hinna med. Vi har hittat en hel del fel och slarv. Kom ihåg att det ofta är flera små slarvfel som leder till en a...

  • Björn tänker bli skyddsombud

    Björn Bergqvist är VVS-montör. Han siktar på att bli skyddsombud och har gått Påfarten och nu FFV-grund. – Det har varit väldigt intressant. Jag har fått mer insyn i hur det fackliga arbetet fungerar, säger han.

  • Andreas – ett skyddsombud som vidareutbildar sig

    Andreas Nordlinder är skyddsombud hos NCC. Han på väg att utbilda sig hos Byggnads. Nyligen gick han FFV grund och nu väntar skyddsombudsutbildningens olika steg.

  • Ny lönemodell med målet att minska olyckor

    Pressmeddelande 2019-09-19 Peab Sverige Ab och Byggnads elva regioner har kommit överens om en företagsanpassad lönemodell för yrkesarbetare som baseras på produktivitet, arbetsmiljö och säkerhet. Båda parter tycker att det är viktigt att fokusera på...

  • Allt du behöver veta inför Arbetsmiljöveckan

    Varje år vecka 43 är det Arbetsmiljöveckan. Då sätter vi fokus på speciella risker och skador som kan uppstå på en byggarbetsplats. I år är det byggnadsställningar och företagshälsovård vi vill lyfta fram.

  • Andreas föll handlöst tre meter

    Vid årsskiftet 2018 var det en incident med en byggnadsställning på en av Veidekkes arbetsplatser i Mölndal. Den rapporteras aldrig.En månad senare rasade Andreas Kullberg rakt igenom golvet på en ställning på samma arbetsplats.

  • ”Jag har alltid brunnit för organisering”

    Peter Norlander är Byggnads Västs senaste ombudsman och kommer att jobba med studier och organisering. – Jag har alltid brunnit för organisering, att få alla byggnadsarbetare att förstå idén med Byggnads och värva nya medlemmar, säger han.

  • "Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö "

    Christian Holm är sammankallade MB och huvudskyddsombud och jobbar heltid med arbetsmiljöfrågor hos Peab.  – Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö och det pratas mer om de frågorna, säger han.

  • Skriv en motion till LO:s kongress

    Nästa LO-kongress hålls i Stockholm 12–15 juni 2020. Anslutna förbund och respektive förbunds lokala regioner har motionsrätt. Vänd dig till din krets med dina färdiga motioner eller idéer till motioner så hjälper de dig att skicka in den.