Byggnads Väst

Byggnads Väst söker enhetschef

En av våra medarbetare går i pension och vi söker därför en ersättare.

Det handlar om en tjänst som enhetschef för lön- och lösenenheten. Välkommen att söka.

Publicerad:

Läs mer här och sök tjänsten.

Om tjänsten

Lön- och löseneenheten har 13 medarbetare som tillsammans arbetar med frågor kopplat till prestationslöner, löneförhandlingar och tidslöneredovisning samt stöttar de fackliga företrädarna på byggarbetsplatserna (Lagbasar) i lönefrågor.

Enhetschefen har ansvar för att leda och fördela det vardagliga arbetet och säkerställer att beslut som styrelsen och förbundet med utgångspunkt från regionens mål och visioner verkställs.

Enhetschefen ansvarar för att utveckla verksamheten och medarbetarna och arbetet är av både strategisk och operativ karaktär. Som enhetschef rapporterar man till regionens avtalsansvarige och ingår i ledningsgruppen för Byggnads Väst.

Du förväntas samverka med andra enhetschefer i syfte att öka lärande mellan olika enheter och grupper. Som enhetschef arbetar man aktivt förebyggande med arbetsmiljön och i rollen ingår också att omvärldsbevaka och kartlägga. Placeringsort enligt överenskommelse. Resor till övriga kontor i region Väst ingår i tjänsten.

Kvalifikationer 

Du har minst gymnasieutbildning och önskvärt är någon form av ledarutbildning. Du bör ha erfarenhet av arbetsledning på operativ och strategisk nivå. Det är meriterande om du har arbetat med prestationslönefrågor och kollektivavtalsfrågor tidigare. Erfarenhet av arbete i en medlemsorganisation och god kännedom om verksamheten är önskvärt. Vi förväntar oss att du har god administrativ förmåga och god IT-vana samt förmågan att kommunicera och uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person har du en god samarbetsförmåga och kan lösa problem i samverkan med andra. Du besitter förmågan att leda, driva och utveckla samt motivera och inspirera genom att vara ett gott föredöme. Du är noggrann, strukturerad och plikttrogen och uppvisar ett lugn och en trygghet i ditt ledarskap.

Då du kommer bli en del av en idéburen organisation bör du dela de grundläggande värderingar som är basen för arbetarrörelsen.

Tjänsten kräver B-körkort då det förekommer resor mellan Byggnads kontor i regionen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får vara med och påverka och utveckla organisationen i en roll med mycket frihet under ansvar. Hos oss får du vara med och företräda medlemmarna för att de ska ha det bra på arbetsplatsen – men också i samhället.

Uppdaterad: