Skyddsombud snackar med skyddsombud

Känner du som skyddsombud att du skulle vilja höra mer om hur andra skyddsombud på andra företag har det?

Nu startar Byggnads Väst digitala träffar där ni kan lyssna på varandra och diskutera arbetsmiljöfrågor.

Publicerad:

Under pandemin har Byggnads Väst hållit igång skyddsombudsutbildningarna digitalt. Även om vi självklart föredrar att träffa er fysiskt på våra utbildningar har vi sett att de digitala mötesformerna kan skapa en möjlighet för alla skyddsombud i region Väst att mötas på ett enkelt sätt.

Därför kommer Byggnads Väst framöver att bjuda in till digitala möten.

– Det är träffar utan krav, inga utbildningar. Det blir ett forum där vi kan prata med varandra. Skyddsombuden kan logga in och lyssna på andra skyddsombud och känner de att de har något de vill lägga till i debatten är det bara att säga det, säger Marcus Toftén, ombudsman och regionalt skyddsombud på Byggnads Väst.

– När vi nu har Teams som verktyg kan vi ju använda oss av det.

En, kanske två gånger i månaden

Vi börjar med en träff där vi bjuder in ett skyddsombud från varje företag där vi har ett fungerande skyddsarbete. Det blir cirka 270 av er.

– Sedan siktar vi på att ha en träff i månaden, förhoppningsvis två. Jag tror det blir ett bra sätt att träffas och se hur andra skyddsombud på andra företag har det. Ofta är det ju liknande problem som dyker upp och det är bra att se hur andra löser dem. Vi kan alla lära av varandra, säger Marcus Toftén.

Alla skyddsombud kommer i olika omgångar få inbjudningar till möten i Teams.

– Varje gång har vi ett speciellt diskussionsämne som vi utgår från.

Om ni har förslag på ämnen kan ni mejla marcus.toften@byggnads.se

PETER GUSTAFSSON

 

Uppdaterad: