Kevin Bernard var på rikskonferens för murare.

Fotograf: Peter Gustafsson

”Intressant träffa andra murare och bolla grejer”

Kevin Bernard har varit på rikskonferens för murare på Rönneberga i Stockholm.

– Det var skoj. Det var intressant att träffa andra av samma sort, murare och plattsättare. Vi kunde bolla grejer med varandra, säger han. 

Publicerad:

Kevin kör upp tre skottkärror med murbruk i hissen. De är uppe på femte våningen på projektet Stinsen i Falkenberg.

– Det har varit lite körigt ett tag. Vi är två, men skulle varit tre. Vi hade en lärling tidigare och han kunde förbereda och det hjälpte mycket. Men vi ska få en person till nästa vecka, säger Kevin.

Han arbetar på Frillesås mur och puts AB.

Gick kurs i Stockholm

I höstas var han på Byggnads kursgård Rönneberga i två dagar för en murarkonferens. Syftet med rikskonferensen är att stärka och stötta medlemmarna i Byggnads olika yrkesgrupper.

– Det var intressant att träffa andra murare och plattsättare och höra deras tankar. Alla verkar ha samma typ av erfarenheter och problem och det handlar mycket om tid och press. Det kändes bra att Byggnads lyssnade på oss och gick igenom de frågor vi hade.  Sedan är det ju många långa frågor som det tar tid att lösa och få ordning på.

Känslan han åkte hem med var bra.

– Jag blir sugen på att lära mig mer. Det är alltid bra att fylla väskan så att man kan mer, säger Kevin.

Har murat i 15 år

Han har jobbat som murare i 15 år nu och han har sett flera förändringar genom åren.

– När jag började dalade det inom murarbranschen. Det skulle vara mycket puts på fasaderna där ett tag och olika färdiga koncept. Men nu har det ökat med murandet igen. De har väl sett att det är mer underhållsfritt.  Och det är ju bra för oss. Det finns att göra.

Kevin arbetar på prestationslön.

– Jag vill gå kursen som lagbas så att jag kan vara lagbas och få tillgång till ackordsboken och få bättre koll på vad vi mäter, säger han.

Uppdaterad:
Sidansvarig: