Daniel Tengwall.

Fotograf: Charlotte Bejmyr

Ta kontroll över din pension

Osäker på din pension? Du och dina kollegor kan snabbt öka kunskapen genom att bjuda in Daniel Tengwall för en gratis genomgång av tjänstepensionen.

Publicerad:

LO Mervärde driver just nu ett projekt för att öka medlemmarnas kunskap om sin pension och medlemskapets mervärde.

Daniel Tengwall jobbar på LO Mervärde och åker runt till arbetsplatser i hela region väst. Hela hösten och våren kan ni bjuda in honom på ett UVA-möte på jobbet eller ett kretsmöte eller liknande.

Det kostar ingenting utan det är bara att kontakta honom.

– Informationen tar ungefär 15–30 minuter. Jag kan prata längre, om de vill kan jag gå igenom hela försäkringspyramiden. Jag brukar känna av var behovet och intresset ligger när jag är på plats, säger Daniel.

Många vet lite

Hans erfarenhet är att många har ganska dålig koll på sin pension.

– Ofta sitter de tyst och lyssnar. Många är osäkra. Men en del ändrar sig. Efteråt brukar det vara 10–20 procent av de som är där som tar ett aktivt beslut och anmäler sig till en gratis rådgivning hos Folksam där de kan få mer kött på benen. Jag brukar också lämna papper med information och några kollar upp i efterhand.

Det handlar om att ta kontroll över sin pension.

– Tjänstepensionen är en stor del av din pension och det gäller att ta tag i det. Det ordnar sig inte av sig själv.

Du har rabatt på däckbyte

När det gäller ditt mervärde som medlem i ett fackförbund finns det mängder av erbjudanden och rabatter. Nu är det till exempel snart däckbytartider och det är lätt att hitta 10–20 procents rabatt hos olika firmor. En förmån som ingår i ditt medlemskap. Och det finns hundratals liknande exempel.

– Jag går igenom Mastercard, medlemslån, det finns pre owned, begagnade mobiler och annat medlemmarna kan köpa. Och förmånerna uppdateras regelbundet, säger Daniel.

Ni kan kontakta Daniel Tengwall på 076– 115 56 72 eller daniel.tengwall@lo.se

Uppdaterad: