Byggnads Väst

Aktuellt

 • Björn tänker bli skyddsombud

  Björn Bergqvist är VVS-montör. Han siktar på att bli skyddsombud och har gått Påfarten och nu FFV-grund. – Det har varit väldigt intressant. Jag har fått mer insyn i hur det fackliga arbetet fungerar, säger han.

 • Andreas – ett skyddsombud som vidareutbildar sig

  Andreas Nordlinder är skyddsombud hos NCC. Han på väg att utbilda sig hos Byggnads. Nyligen gick han FFV grund och nu väntar skyddsombudsutbildningens olika steg.

 • Ny lönemodell med målet att minska olyckor

  Pressmeddelande 2019-09-19 Peab Sverige Ab och Byggnads elva regioner har kommit överens om en företagsanpassad lönemodell för yrkesarbetare som baseras på produktivitet, arbetsmiljö och säkerhet. Båda parter tycker att det är viktigt att fokusera på...

 • Allt du behöver veta inför Arbetsmiljöveckan

  Varje år vecka 43 är det Arbetsmiljöveckan. Då sätter vi fokus på speciella risker och skador som kan uppstå på en byggarbetsplats. I år är det byggnadsställningar och företagshälsovård vi vill lyfta fram.

 • Andreas föll handlöst tre meter

  Vid årsskiftet 2018 var det en incident med en byggnadsställning på en av Veidekkes arbetsplatser i Mölndal. Den rapporteras aldrig.En månad senare rasade Andreas Kullberg rakt igenom golvet på en ställning på samma arbetsplats.

 • ”Jag har alltid brunnit för organisering”

  Peter Norlander är Byggnads Västs senaste ombudsman och kommer att jobba med studier och organisering. – Jag har alltid brunnit för organisering, att få alla byggnadsarbetare att förstå idén med Byggnads och värva nya medlemmar, säger han.

 • "Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö "

  Christian Holm är sammankallade MB och huvudskyddsombud och jobbar heltid med arbetsmiljöfrågor hos Peab.  – Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö och det pratas mer om de frågorna, säger han.

 • Skriv en motion till LO:s kongress

  Nästa LO-kongress hålls i Stockholm 12–15 juni 2020. Anslutna förbund och respektive förbunds lokala regioner har motionsrätt. Vänd dig till din krets med dina färdiga motioner eller idéer till motioner så hjälper de dig att skicka in den.

 • Här är alla med i facket och kör på ackord

  På bemanningsföretaget Ambicon är alla anställda medlemmar i facket och jobbar på ackord.

 • Ett solidariskt lönesystem att vara rädd om

  Hej medlemmar! Nu börjar sommaren och då även semesterperioderna. Jag vill önska er alla en bra och härlig sommar och semester.Jag kan dock inte låta bli att påminna om att vi strax efter årsskiftet står inför en ny avtalsrörelse. Till denna vill jag...

Uppdaterad: