Byggnads Väst

Aktuellt

 • Ny lönemodell med målet att minska olyckor

  Pressmeddelande 2019-09-19 Peab Sverige Ab och Byggnads elva regioner har kommit överens om en företagsanpassad lönemodell för yrkesarbetare som baseras på produktivitet, arbetsmiljö och säkerhet. Båda parter tycker att det är viktigt att fokusera på...

 • Allt du behöver veta inför Arbetsmiljöveckan

  Varje år vecka 43 är det Arbetsmiljöveckan. Då sätter vi fokus på speciella risker och skador som kan uppstå på en byggarbetsplats. I år är det byggnadsställningar och företagshälsovård vi vill lyfta fram.

 • Andreas föll handlöst tre meter

  Vid årsskiftet 2018 var det en incident med en byggnadsställning på en av Veidekkes arbetsplatser i Mölndal. Den rapporteras aldrig.En månad senare rasade Andreas Kullberg rakt igenom golvet på en ställning på samma arbetsplats.

 • ”Jag har alltid brunnit för organisering”

  Peter Norlander är Byggnads Västs senaste ombudsman och kommer att jobba med studier och organisering. – Jag har alltid brunnit för organisering, att få alla byggnadsarbetare att förstå idén med Byggnads och värva nya medlemmar, säger han.

 • "Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö "

  Christian Holm är sammankallade MB och huvudskyddsombud och jobbar heltid med arbetsmiljöfrågor hos Peab.  – Det blir mer och mer fokus på arbetsmiljö och det pratas mer om de frågorna, säger han.

Granskad: