Byggnads söker facklig rådgivare

Nu söker Byggnads facklig rådgivare med placering på förbundskontoret i Stockholm, Byggnads Medlemscenter.

Publicerad:

Förbundskontorets uppdrag handlar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att ta tillvara medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen, även i ett internationellt perspektiv. Byggnads består av ett förbundskontor och 11 regioner.

Tjänsten som facklig rådgivare innebär att du arbetar med kvalificerad rådgivning genom att besvara telefonsamtal och e-postmeddelanden från medlemmar, förtroendevalda, presumtiva medlemmar, arbetsgivare och myndigheter. Det handlar bland annat om frågor som rör anställningar, anställningsvillkor, löneförhandlingar, semester och försäkringar. Även arbetsuppgifter av administrativ karaktär ingår i arbetet.

Utöver rådgivningsdelen kommer du också ingå i ett team som utformar morgondagens medlemsservice. Du kommer vara del i arbetet med att utveckla vår AI-drivna chattbott, programmera vår kommande röstrobot eller arbeta med vår senaste RPA-robotmjukvara. Samt kringliggande projekt för att organisationen ska vara tillgänglig dygnets alla timmar.   

Stor del av vårt fokus ligger på att via telefon rekrytera nya medlemmar samt coacha medlemmar som själva vill organisera sig på sin arbetsplats. Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor och ansvarig chef.

Som person ser vi gärna att du söker nya lösningar i olika utmaningar och är noggrann med detaljerna. Om du har förmågan att planera, organisera och fatta snabba beslut så är du personen vi söker. Du ser struktur som en självklar sak i din vardag och kan lätt prioritera om det behövs. Du är serviceinriktad och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska är det ett stort plus.

Vi förutsätter att du har intresse för och kunskap om den fackliga rörelsen samt delar arbetarrörelsens värderingar. Vi eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund.

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten har reglerad arbetstid förlagd enligt gällande avtal. Provanställning tillämpas.
Lön enligt gällande kollektivavtal, AFO-Handels.

Om oss

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO.

Närmare upplysningar lämnas av chefen för Medlemscentret Nicklas Mattsson tfn 076-100 66 12. Fackliga frågor besvaras av Mikael Fältskog, facklig företrädare, Handels tfn 010-601 12 28.

Ansökan mejlas till: rekrytering@byggnads.se märkt med ”Facklig rådgivare”. Intervjuer och tillsättning kommer att ske löpande.

Skicka gärna din ansökan redan idag!

 

Uppdaterad: