Till dig som är gravid

Publicerad:

På en byggarbetsplats kan både du som gravid och ditt foster utsättas för faror. Med Folksams utökade gravidförsäkring får du som medlem ersättning när du är gravid. Erbjudandet gäller försäkringar tecknade efter den 1 januari 2023. 

Folksams utökade gravidförsäkring går att teckna tidigt i graviditeten. Som gravid omfattas du av försäkringen från graviditetsvecka 10 och barnet från graviditetsvecka 23.

Grundskyddet börjar gälla dagen efter du har anmält dig till försäkringen, medan det utökade skyddet börjar gälla först dagen efter försäkringen är betald. Därför bör du betala den utökade försäkringen så snart som möjligt. Under tiden omfattas du av grundskyddet. Dessutom gäller den utökade försäkringen fram tills barnet är 6 månader.

Kontakta Folksam

För att säkra upp processen och starta upp försäkringen så snart som möjligt ska du som medlem själv kontakta Folksam och teckna den utökade gravidförsäkringen.

Du betalar fakturan och skickar underlag på inbetalningen till din region som ersätter din kostnad för den utökade gravidförsäkringen.

Krav och villkor

Kravet för att omfattas av detta erbjudande är att du har varit medlem i Byggnads minst en månad när du tecknar försäkringen och att du har varit medlem i minst sex månader innan regionen ersätter kostnaden. Försäkringen får inte vara äldre än två år när du söker ersättning från regionen.

 

Uppdaterad: