Bild från demonstrationståg med 6F-flagga.

Aktuellt från Byggnads

 • Näta planerar nästa konferens

  Under slutet av veckan håller styrgruppen för Byggnads kvinnliga nätverk möte på förbundskontoret i Stockholm. Näta är en av de viktigaste enskilda initiativen för att få jämställdhet i byggbranschen och att fler kvinnor söker sig till yrket.

 • Principiellt viktig dom i AD

  Rätten till reseersättning för fackliga förtroendevalda är nu fastslagen i domstol. Arbetsdomstolen, AD, gav i veckan Byggnads och Sam Ekman, fackligt förtroendevald i PEAB, rätt i ett för facket principiellt viktigt fall.

 • Fler kvinnliga sökande till BA-programmet

  Antalet kvinnliga sökanden till Bygg- och Anläggningsprogrammet stiger nu för tredje året i rad. I år har 600 kvinnor sökt BA-programmet vilket är en märkbar uppgång från förra året då 533 valde bygg. Det innebär en uppgång på 12,7 procent.

 • Låga löner funkar inte

  "Låglönejobben är här, de leder inte till ett bättre samhälle, de leder istället till fattigdom och utanförskap" Det menade civilminister Ardalan Shekarabi, när han kommenterade rapporten "Låga löner funkar inte", av tankesmedjan Katalys.

 • Gör din röst hörd den 9 september!

  Snart är det val i Sverige. Då har vi byggnadsarbetare möjlighet att påverka politiken. För det är inte bara genom facklig förhandling vi får bättre arbetsvillkor. Politiken sätter ramarna inom de flesta områden som berör oss. Exempelvis bostadsbygga...

Uppdaterad: