Bild från demonstrationståg med 6F-flagga.

Aktuellt från Byggnads

 • Byggnads går mot trenden – ökar för tredje året i rad
  • Pressmeddelande

  Byggnads medlemssiffror pekar uppåt. Under 2018 växte organisationen med ytterligare 583 medlemmar. Det är tredje året i rad som Byggnads ökar i medlemsantal och går tydligt mot trenden för många andra fack. Totalt har Byggnads nu 102 730 medlemmar o...

 • Byggnads kommenterar uppgörelsen mellan S, C, L och MP

  Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm kommenterar uppgörelsen som Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet offentliggjort.

 • Så funkar de nya karensreglerna

  Den 1 januari 2019 trädde de nya reglerna om karensavdrag i kraft. De nya reglerna innebär att karensdagen har ersatts av ett karensavdrag. Detta innebär att samtliga kollektivavtal har skrivits om.

 • Byggnads kommenterar Stefan Löfvens öppning för en kompromiss om arbetsrätten

  I en intervju i Dagens Nyheter säger statsministern i övergångsregeringen Stefan Löfven att Socialdemokraterna är villiga att kompromissa om arbetsrätten. Byggnads kommentar detta genom ett uttalande från Johan Lindholm Byggnads förbundsordförande.

 • Byggnads vann mot SIA "BTK Bure" i lönetvist

  Byggnads vann i Arbetsdomstolen mot ett lettiskt byggföretag som betalat 23 anställda för låg lön. Bolaget döms att betala sammanlagt 850 000 kr i skadestånd för kollektivavtalsbrott och för förhandlingsvägran. Dessutom Byggnads rättegångskostnader p...

Uppdaterad: