Bli medlem

Tre medlemmar i Byggnads.

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. De flesta som jobbar på byggarbetsplatserna i Sverige är med. Bli en i laget du också!

Snabbval

Ditt medlemskap

Byggnadsarbetare

Som medlem får du alltid stöd, råd och hjälp om du får problem på arbetsplatsen. Därutöver förmånliga rabatter och försäkringar.

Vem kan bli medlem?

Tre byggnadsarbetare.

Byggnads organiserar alla som jobbar inom bygg- och anläggningssektorn, samt studerande. Här hittar du lista på alla yrkeskategorier.

Ditt kollektivavtal

Byggnads kollektivavtal

Att det finns kollektivavtal är en garanti att du får rätt lön, semesterersättning, övertidsersättning, sjuklön, försäkringsskydd, avtalspension med mer.

Snabbval

Din anställning

Hand med penna som ska fylla i formulär om anställningsvillkor.

På de här sidorna hittar du mer information vad som gäller din anställning, bland annat anställningsavtal, anställningsformer, ledighet, semester och uppsägning.

Din arbetsmiljö

Två byggnadsarbetare.

Byggnadsarbetet innehåller många tunga, slitsamma moment. Det är inte för inte som arbetsmiljöfrågan är en av våra största frågor.

Dina försäkringar

Byggnads försäkringsbroschyr.

Som medlem har du flera försäkringar i Byggnads. Här förklaras även avtalsförsäkringarna och din rätt till rättsassistans.

Din lön

Plånbok med pengar.

Du som arbetar under kollektivavtal kan känna dig trygg. Avtalet ser till att du har rätt lön vid såväl arbete som frånvaro och semester, föräldraledighet eller sjukdom.

Utbildning

Utbildning i Byggnads.

Som medlem i Byggnads får du tillgång till ett stort utbud av utbildningar som rör dig och ditt arbete. Mest populär är vår regionala Påfarten.

Kvinna i Byggnads

Byggnadsarbetare med tröja från Näta.

Är du kvinna i byggbranschen? Då kan du bli aktiv i Näta – Nätverket för kvinnor i Byggnads. Näta finns för att stötta, stärka och behålla kvinnor i byggbranschen.

Unga Byggare

Unga medlemmar i Byggnads.

Unga Byggare är Byggnads ungdomsverksamhet. Syftet är att organisera, stärka och aktivera unga medlemmar.

Lärling

Lärlingar.

Lärlingssidorna är för dig som är lärling. Vad innebär det att vara lärling? Hur är lärlingslönerna? Och var anmäler jag mig som lärling?

Andra språk/Other languages

Here can you find information about a membership in Byggnads in other languages.