Person skriver på ett papper till Försäkringskassan.

Försäkringar

Som medlem har du flera försäkringar i Byggnads. Dessutom har du medlemsförmånen rättsassistans, vilket innebär att vi hjälper dig med bedömning och handläggning av dina försäkringsärenden. På de här sidorna kan du läsa mer om dina försäkringar och hur du ska gå tillväga om du behöver hjälp i ett försäkringsärende.

Dina försäkringar

Som medlem i Byggnads omfattas du av medlemsförsäkringar. För att förstärka ditt försäkringsskydd kan du, till en låg kostnad, teckna frivilliga tillvalsförsäkringar för din partner, dina barn och ditt hem. Du som jobbar hos en arbetsgivare med kollektivavtal omfattas även av fem stycken avtalsförsäkringar och en tjänstepensionförsäkring.

A-kassan

A-kassan är också en form av försäkring. Det finns många anledningar till att vara medlem i a-kassan – men framför allt handlar det om trygghet. För att inte stå utan ekonomisk trygghet om du blir av med ditt jobb bör du försäkra din lön. Det gör du när du går med i Byggnads a-kassa. Ansök om medlemskap här.

Vi hjälper dig med ditt försäkringsärende!

Som medlem får du, om du så önskar, kostnadsfri hjälp med handläggning och bedömning av din rätt till ersättning från de olika försäkringarna. Kontakta alltid i första hand din region om du behöver hjälp.

Jag vill ha hjälp med rättsassistans

Har du frågor om försäkringar?

Om du har frågor om försäkringar ska du prata med din försäkringsinformatör på din arbetsplats. Om ni inte har någon försäkringsinformatör ska du kontakta din region för dina frågor om försäkringar.

Uppdaterad: