Byggnadsarbetare

Ditt medlemskap

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi är händerna som bygger Sverige.

Vi hjälper dig att förhandla fram bra arbetsvillkor med en schysst lön och bra arbetstider. Som medlem får du försäkringar som täcker både på arbetet och på fritiden. Blir du arbetslös eller sjuk är du också försäkrad. Som medlem har du nämligen medlemsförsäkringar och har din arbetsgivare kollektivavtal har du avtalsförsäkringar. Bli en i laget du också – gå med i Byggnads!

Vem kan bli medlem?

Om du jobbar eller studerar inom något av våra verksamhetsområden kan bli medlem hos oss (du som läser en yrkesutbildning kopplat till yrken inom byggbranschen blir studerandemedlem).

Läs mer under ”Vem kan bli medlem?”

Vad ingår i medlemskapet?

Som medlem i Byggnads får du alltid råd, stöd och hjälp om din arbetsgivare inte skulle betala ut rätt lön, följa avtalet eller om du får problem med din försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, rehabilitering eller arbetslöshet. Dessutom ingår andra förmåner som medlemsförsäkringar, medlemsrabatter och Sveriges största byggtidning Byggnadsarbetaren.

Läs mer om dina medlemsförmåner

Vad kostar det?

Medlemsavgiften varierar beroende på hur mycket du tjänar och vilken region du tillhör. De som har högre inkomst betalar en lite högre avgift, och de som tjänar mindre betalar en lägre avgift.

Läs mer om din medlemsavgift

Hur blir jag medlem?

Du kan ansöka om medlemskap direkt här på webben! Om du studerar och vill bli medlem ska du kontakta din region. 

Jag vill ansöka om medlemskap direkt på webben

Jag studerar och vill kontakta min region

Uppdaterad: