Utbildning i Byggnads.

Utbildning

Som medlem i Byggnads får du tillgång till ett stort utbud av utbildningar som rör dig och ditt arbete. Vi har många olika utbildningar för dig som vill jobba fackligt eller bara vill veta mer om facket. 

Anledningar till att utbilda sig är många. Genom att gå någon av Byggnads utbildningar får du med dig kunskap som gör dig mer medveten om dina rättigheter och möjligheter. Du blir mer medveten om hur du kan påverka din och dina arbetskamraters arbetsvilkor, lön, arbetsmiljö med mera. Hos oss hittar du utbildningar i allt från ledarskap till praktisk ergonomi.

Gå en utbildning när det passar dig

Våra centrala utbildningar genomförs i Stockholm på Rönneberga kursgård, belägen på Lidingö. Har du svårt att komma ifrån så håller din region i många utbildningar på lokal och regional nivå. Om du vill kan du även gå kortare webbutbildningar.

Du har rätt till ersättning och ledighet

Visste du att du har rätt till ledighet och ersättning när du går en facklig utbildning? Så länge du säger till din arbetgivare 14 dagar innan utbildningsstart så kan denne aldrig neka dig ledighet vid en facklig utbildning. Som medlem i Byggnads är alla utbildningar kostnadsfria och om du går en central utbildning har du dessutom rätt till ersättning. 

Läs mer om ersättning, ansökan och ledighet

Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning

I alla Byggnads regioner finns personer med ansvar för utbildningsfrågor. De kan hjälpa dig med tips och råd om vilka möjligheter du har och vad som gäller för finansiering och ledighet från jobbet. Genom Byggnads kan du även få information om andra utbildningar som kan vara särskilt intressanta. Du kanske funderar på att vidareutbilda dig eller att ta igen något du missat tidigare.

Kontakta utbildningsansvarig

Hitta vilka utbildningar som gäller för Byggnads olika uppdrag » 

Uppdaterad:
Kategorier: