Tillsammans bygger vi framtiden.

Byggnads i framtiden börjar med dig

Arbetet med att ta fram Byggnads vision för år 2030 pågår för fullt. Genom enkäter, gruppdiskussioner och samtal har vi samlat in idéer och förslag från närmare 2 000 personer om hur vi kan bli ännu starkare, stoltare och tryggare.

Nu är den breda insamlingen av idéer avslutad. Närmare 2 000 personer har kommit med förslag om vad Byggnads behöver göra och vara år 2030.

Under hösten sätter det stora analysarbetet igång där idéer, tankar och drömmar ska bli till konkreta förslag. Ett första utkast till vision kommer att diskuteras av Byggnads förbundsstyrelse under hösten, för att sedan vässas till ett skarpt förslag till Byggnads kongress i maj 2022.

Det här är Byggnads 2030

Vad behöver Byggnads göra och vara år 2030? Genom att fråga dig som medlem vad du tycker Byggnads ska fokusera på vill vi skapa en vision för år 2030 och rusta oss för framtiden. Det vi försöker ta reda på är:

  • vad vi gör som fungerar bra,
  • vad som skulle vara bra att börja göra,
  • och sådant vi kanske ska sluta göra.

Du kan fortfarande påverka

Vi tar fortfarande emot goda idéer och tankar, även om den breda insamlingen är avslutad. Vill du komma i kontakt med oss? Skicka ett mejl till byggnads2030@byggnads.se.

Vinnare av fotbollsspel

Hittills har nästan 2 000 bidragit till Byggnads 2030. Bland dem som svarat på våra frågor har vi dragit tre vinnare av ett fotbollsspel. Grattis säger vi till vinnarna av varsitt spel:

  • Mikael Lindgren, medlem i Byggnads Norrbotten
  • Maria Vestlund, medlem i Byggnads Stockholm-Gotland
  • Daniel Carlefred, medlem i Byggnads Västerbotten
Uppdaterad: