Välkommen till Byggnads Skåne

Byggnads Skåne är regionen för dig som bor i någon av Skånes 33 kommuner; Bjuv, Bromölla, Burlöv, Båstad, Eslöv, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Malmö, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svalöv, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge, Ystad, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga, Östra Göinge. 

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. I Skåne bor 13 000 av dom och vi finns här för att bevaka de skånska medlemmarnas intresse.

Som fackförening arbetar vi för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Vi förhandlar med arbetsgivarna om kollektivavtal, försvarar dina rättigheter på arbetsmarknaden och ger dig stöd vid sjukdom eller arbetslöshet.

Här har vi samlat information som skånska byggnadsarbetare kan ha användning för. Saknar du någon information så är det bara att höra av dig. Vi finns här för dig!

Var med och påverka genom att gå på kretsmöten!

Två män i hjälm som pekar

Byggnads är en demokratisk organisation vilket betyder att det är DU som är medlem som är med och bestämmer. Genom att gå på kretsmöten kan du bland annat rösta fram vem som ska ha vilket uppdrag, komma med förslag inför avtalsrörelser och kongresser och mycket annat. Din röst räknas!

Läs mer om kretsverksamheten

Byggnads Skåne

Besöksadresser:
Malmö - Scheelegatan 27
Helsingborg - Måndagsgatan 1
Kristianstad - Lasarettsboulevarden 4A

Migrationsärenden

Skickas via post till: Scheelegatan 27, 212 28 Malmö
Skickas via e-post till: skane@byggnads.se

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kati Hollosy Boo