Pennor och post it-lappar.

Utbildning

Vi ger dig kunskap, medvetenhet och verktyg till att kunna påverka ditt arbetsliv. Kolla upp vårt stora kursutbud och gå en facklig kurs. 

Som medlem i Byggnads får du tillgång till ett stort utbud av utbildningar som rör dig och ditt arbete. Vi har många olika utbildningar för dig som vill jobba fackligt eller bara vill veta mer om facket.

Anledningar till att utbilda sig är många. Genom att gå någon av Byggnads utbildningar får du med dig kunskap som gör dig mer medveten om dina rättigheter och möjligheter. Du blir mer medveten om hur du kan påverka din och dina arbetskamraters arbetsvilkor, lön, arbetsmiljö med mera. Hos oss hittar du utbildningar i allt från ledarskap till praktisk ergonomi.

Gå en utbildning när det passar dig

För att göra det så lätt som möjligt att delta i facklig utbildning genomförs många utbildningar lokalt, i regionen där du bor. Vissa utbildningar kan du ta del av på distans som nätutbildningar. De centrala utbildningarna förläggs i allmänhet till kursgårdar i Stockholmsområdet.

Gratis att gå kurs – och rätt till ledigt från jobbet

Alla fackets kurser är kostnadsfria. Du har rätt till ledigt från jobbet för att gå facklig utbildning och generellt gäller att du får ersättning som kompenserar inkomstbortfallet under kurstiden.

Läs mer om ersättning, ansökan och ledighet

Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning

I Byggnads finns personer med ansvar för utbildningsfrågor. De kan hjälpa dig med tips och råd om vilka möjligheter du har och vad som gäller för finansiering och ledighet från jobbet. Genom Byggnads kan du även få information om andra utbildningar som kan vara särskilt intressanta. Du kanske funderar på att vidareutbilda dig eller att ta igen något du missat tidigare.

 

Påfarten – Bli fackligt medveten

Två byggnadsarbetare i svartvitt fotografi.

Påfarten ger dig bättre koll på vad facket gör. Kursen är öppen för alla medlemmar och du får träffa byggnadsarbetare från olika företag. Målet är att du går härifrån som en medveten medlem!

Anmäl dig till Påfarten

Uppdaterad: