Johan Lindholm

Stort steg närmare Knegarpension – Byggnads välkomnar budgetnyhet

Idag presenterade regeringen en ny trygghetspension för dem som slitit ut sig i arbetslivet och närmar sig pensionen. Byggnads välkomnar förslaget som ligger nära det förbundet tidigare föreslagit i rapporten Knegarpension.

Publicerad:

Byggnadsarbetare har ett fysiskt krävande och ofta slitsamt arbete. Något som leder till att många inte orkar jobba fram till pensionsåldern. Med bakgrund av det har Byggnads krävt en ventil som gör det möjligt att gå i pension för den som blivit utsliten av sitt arbete, utan att för den delen riskera bli fattigpensionär.

Idag presenterade regeringen en budgetsatsning gällande en särskild trygghetspension inom ramen för sjukersättningen. Förslaget innebär särskilda regler för äldre i sjukersättningen och välkomnas av Byggnads.

– Det här en seger för alla byggnadsarbetare som i åratal har slitit för att bygga det här landet och fått betala med sina kroppar. De har drivit på för att förändra systemet och nu har regeringen lyssnat. Mer behöver göras för att pensionssystemet ska bli rättvist, bland annat måste mer pengar in i systemet så att pensionerna höjs generellt. Men dagens nyhet är ett stort steg i rätt riktning, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Mer om regeringens förslag

Mer om Byggnads kampanj Knegarpension

Uppdaterad: