Fotograf: Margite Fransson, Byggnadsarbetaren

Byggnads i solidaritet med Ukraina

Byggnads fördömer helt och hållet invasionen av Ukraina. Vi håller Ryssland ensamt ansvarigt för den förödelse och det lidande det ukrainska folket återigen kommer att få utstå.

Publicerad:

Rysslands attack på Ukraina är inget annat än vedervärdigt och visar att Rysslands president och regering totalt struntar i FN:s regelverk och världssamfundets rättsliga principer.

– Vi fördömer starkt Rysslands attack på Ukraina. Vi står axel mot axel med det ukrainska folket och vi kommer göra vårt yttersta för att solidariskt ge stöd till byggare och deras familjer, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm.

Byggnads samarbetar sedan 2007 med ukrainska byggfacket Profbud. Facket har haft stor betydelse för den demokratiska utvecklingen i Ukraina och stödet från Byggnads och det globala bygg- och träfacket BWI har varit viktigt.

Byggnads kommer också aktivt att protestera tillsammans med den internationella fackföreningsrörelsen mot aggressionen mot civilbefolkningen. Byggnads har dessutom startat en insamling via Byggnads internationella solidaritetsfond.

– Oskyldiga och deras familjer drabbas. Nu handlar det om att ge humanitärt stöd och långsiktigt bidra i återuppbyggnaden av landet och byggfacket Profbud, säger Johan Lindholm.

Mer information om Byggnads internationella arbete.

Solidaritet med Ukraina

Visa din solidaritet med Ukrainas byggnadsarbetare!
Swisha ett bidrag till Byggnads internationella solidaritetsfond: 123 658 26 47. Med ditt bidrag kommer Byggnads och vårt globala fack BWI kunna:

- Ge humanitärt stöd, kläder, filtar, mat m.m.
- Ge stöd för att hitta boende under och efter attackens härjningar.
- Ge stöd för att återuppbygga det ukrainska byggfacket Profbud och dess förtroendevalda.

Uppdaterad: