Bild från demonstrationståg med 6F-flagga.

Aktuellt från Byggnads

 • Det här har Byggnads gjort i Qatar

  År 2022 ska Qatar arrangera fotbolls-VM. Landet är ett av världens rikaste på grund av sin olja. Ändå har de migranter som arbetar på byggnationerna inför VM usla arbetsvillkor och över 1 000 människor har dött på jobbet. Byggnads har sedan 2013 rege...

 • Så reste Byggnads till BWI-kongressen i Sydafrika

  Aftonbladet har i dag en artikel om Byggnads deltagande vid en kongress i Durban, Sydafrika, i november 2017. Med anledning av detta vill vi förtydliga detta:

 • LO utlyser nytt stipendium för facklig feminism

  LO vill uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet och allas lika värde och rätt i arbetslivet. LO har därför inrättat ett årligt stipendium på 50 000 kr inom området facklig feminism.

 • Klart bevisläge om brott mot kollektivavtal

  Det lettiska företaget Sia Btk Buve skickade lönelistor till Byggnads för sina anställda som visade att den lönerna låg på en rekordlåg nivå. Nu driver Byggnads ärendet i Arbetsdomstolen och kräver 1 580 000 i skadestånd. Den sjunde november kommer f...

 • AD ger rätt att granska lönelistor

  Fackets intresse av att kontrollera lönelistor mot kollektivavtalet är skyddade i en dom i AD där Seko stämde Peab för brott mot kollektivavtalet.

 • Ett år med #metoo

  Nu är det ett år sedan #metoo och #sista spiken i kistan, det upprop där kvinnliga byggnadsarbetare vittnade om trakasserier och kränkningar i byggbranschen. I en artikel i Aftonbladet trädde snickaren Emmelie Renlund och arkitekten Cajsa Winge fram...

 • Ny rapport från 6F ifrågasätter ”märket”

  I dag presenterar fackförbunden inom 6F – Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko – en ny underlagsrapport i sin lönepolitiska utredning.

 • Byggnads stödjer Rosa Bandet

  En tredjedel av oss som bor i Sverige får någon gång i livet en cancerdiagnos. Sjukdomen drabbar också våra medlemmar eller våra medlemmars anhöriga.

 • Sju unga byggare tävlade i hantverk

  Under EuroSkills 2018, 26–28 september i Budapest, yrkes-EM, deltog sex deltagande i byggyrkena. De unga hantverkarna placerade sig på hedrande 5–9 plats, men det räckte inte till pallplats.

 • Byggnads diskuterar schyssta OS-spel i Tokyo 2020

  "Idrottsrörelsen och fackföreningar har mycket att vinna på att samarbete för att stärka mänskliga rättigheter och bättre arbetsvillkor i byggsektorn". Det var Byggnads ordförande Johan Lindholms huvudbudskap när han i veckan träffade ansvariga myndi...

Uppdaterad: