Informatör till LO Mervärde i Dalarna och Gävleborg

Det geografiska området som du kommer att arbeta i är Dalarnas och Gävleborgs län.

Publicerad:

Om tjänsten
På uppdrag av LO Mervärde söker vi nu informatörer till spännande uppdrag i flera regioner. Är du driven, kommunikativ och gillar att möta nya personer kan detta vara något för dig!
Tjänsten riktar sig främst till dig som är fackligt förtroendevald på din arbetsplats och omfattas av Avtalspension SAF-LO.

Välkommen in med din ansökan redan idag via länken:
https://www.kfx.se/annons/informator-till-lo-mervarde-i-dalarna-gavleborg-2/

Om företagen
LO Mervärde och Folksam LO Fondförsäkringsaktiebolag ägs av LO och dess medlemsförbund tillsammans med Folksam.
LO Fondförsäkringsaktiebolag bildades 1998 med uppdraget att bl.a pressa de vid tiden höga förvaltningskostnaderna. Idag förvaltar Folksam LO Pension tjänstepensioner för nära en halv miljon medlemmar som har valt att pensionsspara i fonder. Det förvaltade kapitalet uppgår idag till 170
miljarder.

Vill du läsa mer om Folksam LO Pension kan du göra det via länken:
https://www.folksamlopension.se/

LO mervärde bildades 2011 med uppdraget att förhandla fram rabatter och erbjudande med kraft av den samlade medlemsstyrkan, för att skapa mervärde för förbundens medlemmar.

Vill du läsa mer om LO Mervärde kan du göra det via länken:
https://www.lomervarde.se

Då båda bolagen har gemensamma ägare och i grunden en och samma uppgift - att skapa mervärde för förbundens medlemmar - startar vi nu upp det här projektet tillsammans.

Om oss
KFX HR-partner är ett tryggt, stabilt och familjeägt bolag med 35 år i branschen. Vårt mål är att vara våra kunders första val av HR-partner och branschens bästa arbetsgivare. Vi är idag drygt 500 medarbetare och har regionala kontor runt om i landet. Våra ledord på KFX är stolthet, omtanke och engagemang och dessa ska genomsyra allt vi gör.

KFX HR-partners roll i dessa rekryteringar är att ansvara för rekryteringsadministrationen.

Arbetsuppgifter
Som informatör hos LO mervärde kommer du att ha en varierande tjänst i din region som innebär att informera LO-förbundens medlemmar kring förvaltning av sin tjänstepension och övriga förmåner.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
- Att tillsammans med representanter från förbundens avdelningar vara delaktig och besöka arbetsplatser samt att informera och representera LO Mervärde.
- Informera på möten och sammankomster inom LO och deras medlemsförbund.
- Vara del i projekt där telefonsamtal är i fokus.

Kvalifikationer
Som person är du driven, utåtriktad och professionell i ditt bemötande. Du bör själv omfattas av Avtalspension SAF-LO och behöver bo i den region du söker till. Vi ser gärna att du i dagsläget också är fackligt förtroendevald på din arbetsplats och nu vill utvecklas ytterligare inom den fackliga verksamheten.

- Övrigt krav är B-körkort, men inget krav på egen bil.

Utöver ovan kvalifikationer är vi i denna rekrytering endast intresserade av din personlighet, därför önskar vi att du endast ansöker med ett personligt brev innehållande en motivering till varför just du passar för tjänsten.

Övrigt
Detta är en annons som riktar sig till personer boende i region Dalarna/Gävleborg. Tjänsten är en visstidsanställning där den huvudsakliga arbetstiden är måndag-fredag, men kan förekomma helgarbete.

Anställningen kommer att vara i LO Mervärde och tjänsten regleras via kollektivavtalet mellan Arbetarrörelsens förhandlingsorganisation (AFO) och Handelsanställdas Förbund.

Projektledare är VD för LO Mervärde Christoffer Ahlqvist

Önskvärd start för uppdraget är så snart som möjligt under våren 2022; projektet löper fram till 2023-06-30, men kan komma att förlängas.

Genom att skicka in din ansökan ger du samtycke till att vi delar din ansökan med LO Mervärde.

Vid frågor kontakta Tilda Sainila-Kristensson på e-mail: tilda.sainila-kristensson@kfx.se

Uppdaterad: