2014

  • Grattis Seko-tågstrejken avblåst

    Igår sade både Seko och arbetsgivarorganisationen Almega ja till medlarnas bud. Därmed är tågstrejken avblåst och Byggnads och de andra förbundens sympativarsel dras tillbaka.

  • Öppettider Midsommar

    Torsdag den 19 juni stänger Byggnads Nu klockan 17.00 för midsommarfirande. Vi öppnar klockan 07.00 måndag den 23 juni.

  • Byggnads sympativarslar till stöd för Sekos krav på trygga anställningar

    Byggnads varslar idag om sympatiåtgärder till stöd för Sekos medlemmar och deras kamp för trygga anställningar i den pågående tågkonflikten. Sympativarslet omfattar cirka 100 personer och träder i kraft klockan 06.00 den 1 juli. 

  • Byggnadsarbetare dör inför stora sportmästerskap

    Det är inte okej att byggnadsarbetare dör och att mänskliga rättigheter ständigt kränks inför stora mästerskap som fotbolls-VM. FIFA och VM:s värdländer måste göra något åt detta och stoppa exploateringen av byggnadsarbetare.

  • Byggnadsarbetarna låter sig inte tystas

    Uttalande från Byggnads kongress: Vi har fått ett hårdare klimat på Sveriges byggarbetsplatser. Många arbetsgivare försöker sätta munkavel på anställda och fackligt aktiva som påtalar missförhållanden.

  • Ersättningsnivåerna i A-kassan blir en chock för den arbetslöse!

    Uttalande från Byggnads kongress: Dagens a-kassa är inte värd namnet. Ersättningsnivåerna är så låga att a-kasseersättningen blir en riktig käftsmäll för den som blir arbetslös! Detta är inte värdigt ett välfärdsland som vårt.

  • Byggnads kräver att skattereduktionen för fack- och a-kasseavgifter för löntagarna återinförs

    Uttalande från Byggnads kongress: Innan den borgerliga regeringen tog över makten fanns en skattemässig likabehandling mellan arbetsgivare och löntagare.

  • Byggnads säger nej till vinster i välfärden!

    En överväldigande majoritet av det svenska folket – till och med en klar majoritet av moderaternas väljare – vill se ett stopp för alla vinstutdelningar i vård, skola och omsorg.

  • Byggnads stödjer Seko till 100 procent

    Uttalande från Byggnads kongress: Byggnads kongress har enats i ett uttalande till stöd för Seko i den konflikt som sedan 2 juni pågår inom spårtrafiken.

  • Sveriges byggnadsarbetare har fått nog!

    För över hundra år sedan stod byggnadsarbetarna med mössan i hand och bad om att få ett jobb. Arbetsgivarna ställde arbetare mot arbetare och den som hade lägst lönekrav var också den som fick jobbet. Idag har vi åter samma situation på arbetsmarknad...