Broschyrer och blanketter

 • Arbeta i bygg- och anläggningsbranschen (1,58 MB)

  Information på enkel svenska om arbetslivet, fackliga organisationer och arbetsmiljö. Läs gärna även Arbete – Lättlästa texter om arbetsliv och arbetsmiljö.

  Borschyren Arbeta i bygg- och anläggningsbranschen
 • Bra upphandling av företagshälsovård – Riktlinjer för Byggnads (159 kB)

  Syftet med att ta fram riktlinjer för upphandlandet av företagshälsovård är att Byggnads medlemmar ska få så bra företagshälsovård som möjligt. Riktlinjerna ska hjälpa dig som medverkar vid tecknandet av avtal att ställa krav och se till att arbetsmiljöavtalet uppfylls.

  Bra upphandling av företagshälsovård – Riktlinjer för Byggnads
 • Byggnads plan för en jämställd byggbransch (952 kB)

  I dag är det inte jämställt på våra arbetsplatser. För att alla ska må bra på  jobbet behöver branschen förändras. Ska vi kunna bygga allt som behöver byggas kan vi inte stänga ute eller skrämma bort stora delar av arbetskraften.

  Byggnads plan för en jämställd byggbransch
 • Byggnads riktlinje för trygg anställning (178 kB)

  Riktlinjerna hjälper dig som förhandlar för medlemmar i arbetsbristförhandlingar och uppsägning av personliga skäl att känna dig trygg med vad som gäller. Detta så att Byggnads medlemmar får en så professionell hjälp som möjligt.

  Byggnads riktlinje för trygg anställning
 • Det här gäller vid arbetsbrist (4,68 MB)

  Det är lagen och kollektivavtalen som styr reglerna på arbetsmarknaden. När det gäller arbetsbrist regleras detta genom vårakollektivavtal och medbestämmandelagen (MBL) samt lagen om anställningsskydd (LAS).

  Broschyren Det här gäller vid arbetsbrist
 • Dina rättigheter på jobbet (1,48 MB)

  Du vet väl att du har rättigheter enligt lag och avtal? De har kommit genom mer än 100 års facklig kamp. I den här minibroschyren förklaras grunderna kring dina rättigheter på din arbetsplats.

  Also available in Albanian, ArabicEnglish, Estonian, GreekLatvian, Lithuanian, Polish, Romanian, Russian, Serb, Spanish and Turkish.

  Håll koll på dina rättigheter på jobbet
 • Försäkringsinformatör i Byggnads (2,59 MB)

  Som försäkringsinformatör har du ett mycket viktigt uppdrag: att hjälpa kollegor till ersättning, genom att aktivt arbeta med att sprida kunskap om våra kollektivavtalade försäkringar.

  Försäkringsinformatör i Byggnads
 • Lagbas i Byggnads (1,96 MB)

  Som lagbas är du en av Byggnads främsta fackliga företrädare. Du leder arbetslaget, är med och planerar arbetet och motiverar dina arbetskamrater.

  Lagbas i Byggnads
 • MB-ledamot i Byggnads (2,62 MB)

  MB betyder medmestämmande. Som MB är du en av Byggnads främsta fackliga företrädare. Du är en viktig länk mellan arbetsgivaren och de anställda. Du ingår också i en MB-grupp utvald av dina arbetskamrater. MB-gruppen håller kontakt med andra förtroendevalda i ditt företag och med Byggnads i din region.

  MB-ledamot i Byggnads
 • Medlemsbroschyr (8,38 MB)

  Broschyren innehåller information om fackförbundet Byggnads, fördelarna med att vara med i facket, medlemsförmåner, kollektivavtal och korta huvuddrag om vilka försäkringar du omfattas av som Byggnadsmedlem.

  Also available in ArabicEnglish, Estonian, Greek, LatvianLithuanianPolishRomanian, Russian, SerbSpanish and Turkish.

  Medlemsbroschyr: Stå inte ensam. Bli medlem nu!
 • Mer ansvar åt förtroendevalda i Byggnads (1,46 MB)

  Som fullmaktstagare i Byggnads representerar du organisationen och har samma funktion och mandat som en ombudsman.

  Mer ansvar åt förtroendevalda i Byggnads
 • Näta! – Nätverket för kvinnor i Byggnads (765 kB)

  Näta är en mötesplats för kvinnor att träffas, utbyta erfarenheter och utbilda sig. Nätverket finns för att stötta, stärka och behålla tjejer i byggbranschen.

  Framsidan till broschyren om Näta!
 • Semester – i lagen och i Byggnads kollektivavtal (8,93 MB)

  Under 1900-talet gick vi från 0 dagars semester till 25! I den här broschyren kan du läsa om grundregler i semesterlagen, utläggning av semester, uträkning av semesterledighet, semesterlönegrundande frånvaro, hur semesterdagar räknas, semesterlön, utbetalning av semesterlön, semesterersättning, hur semester kan sparas, uttag av sparade dagar samt om arbetsfria dagar med helglön.

   

  Semester – i lagen och i Byggnads kollektivavtal
 • Som medlem är du försäkrad (1,39 MB)

  Att vara rätt försäkrad är viktigt. Som medlem i Byggnads får du grundläggande trygghet och erbjuds relevanta tillägg. I broschyren sammanfattas de försäkringar som ingår i medlemskapet och de som erbjuds som tillvalsförsäkringar.

  Som medlem är du försäkrad!
 • Studerande (avgiftsfritt medlemskap) (2,67 MB)

  Broschyren riktar sig till dig som utbildar dig till byggnadsarbetare. Under din studietid och fram tills tre månader efter studenten kostar medlemskapet ingenting. Därefter betalar du drygt en femtiolapp i månaden för ett medlemskap (får du jobb baseras medlemsavgiften på din lön).

  Broschyr om avgiftsfritt medlemskap i Byggnads
Uppdaterad: