Avtalsrörelsen 2023

I februari startar årets avtalsrörelse. Byggnads fem kollektivavtal ska omförhandlas med löner och villkor. Under avtalsrörelsen kommer vi tillsammans göra allt vi kan för att göra Sveriges byggnadsarbetare starkare, stoltare och tryggare. Vi är händerna som bygger Sverige. Vi förtjänar bättre och säkrare arbetsplatser och vår del av byggföretagens stora vinster!

I mitten av februari växlar Byggnads avtalskrav med sina fem motparter. Det är startskotten för avtalsrörelsen och för att utveckla våra kollektivavtal. Redan nu kan du förbereda dig genom att läsa på vad som kommer att hända.

Vad är en avtalsrörelse?

En nätutbildning för dig som är medlem.

Aktuellt om avtalsrörelsen

Här hittar du de senaste nyheterna om avtalsrörelsen 2023.

Vill du ha extra information under avtalsrörelsen?

Vi skickar löpande ut nyhetsbrev under avtalsrörelsen. Vill du ha extra information via e-post och sms kan du registrera dina uppgifter här.

Vad vill Byggnads?

Här kan du läsa när Byggnads yrkanden kommer.

Avtalsrörelsen – så går det till

Här kan du se vad som händer med din avtalsmotion och vägen från motion till genomförande går till. 

Ordlista för avtalsrörelsen

Det är inte alltid lätt att förstå orden som används under en avtalsrörelse. Här har du listan med de vanligaste orden – och vad de betyder.

Kampanjmaterial

Här kan du ta del av kampanjmaterial för avtalsrörelsen.

Det här kan du göra redan nu:

  • Värva en arbetskamrat!
    Ju fler som är med i Byggnads, desto starkare är vi i förhandlingen. Du får 200 kronor för varje ny medlem du värvar i Byggnads.
  • Få i gång samtalet på din arbetsplats.
    Använd Byggnads enkla enkäter som du hittar nedan. Du kan fyllla i den digitala enkäten eller skriva ut nedanstående enkät.
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter under Mina sidor, så du inte missar utskick.
  • Fäst Byggnads dekal på hjälm eller jacka, för att visa att du är med i Byggnads och står bakom Byggnads I avtalsrörelsen. Finns på Byggnads i din region
  • Sätt upp kampanjmaterial på din arbetsplats! Hämta flygblad och affischer på Byggnads i din region eller skriv ut material här.
Uppdaterad: