Bokslut Reinfeldt!

Uttalande från medlemmar i Byggnads Dalarna.
Publicerad:

Reinfeldt har sett till att hans kompisar, den enskilda procentenhet som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 % av svenska folket tillsammans.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt ärvde 70 miljarder kronor i överskott. Nu har han lyckats förbyta detta i ett stort underskott, och han lånar dessutom pengar för att sänka skatten för de rikaste.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt har sett till att arbetslösheten har ökat mer i Sverige än genomsnittet i Europa sedan han tillträdde hösten 2006. Nu är 466 600 människor arbetslösa. Ändå sitter han lugnt i båten och ler.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt har sänkt skatten med 100 miljarder kronor och utlovar 100 miljarder ytterligare i skattesänkningar!
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt har sparkat 24 000 människor från den skattefinansierade välfärden (vård, skola, omsorg) oavsett driftsform, för att kunna sänka skatten för de rikaste.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt kastade ut över 12 000 människor ur sjukförsäkringen pga. stupstocken. Efter ett halvår har endast 370 personer fått ett vanligt osubventionerat arbete.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt kallar ungdomsarbetslösheten för en synvilla trots att den är bland de högsta i Europa. Ändå väljer Reinfeldt att skära bort 20 000 helårsplatser inom Komvux.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt tycker det är bra att pensionärer, sjuka och arbetslösa betalar mer i skatt än vi andra.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt har sett till att socialbidragen ökar i 8 av 10 kommuner i landet. Det är över 70 000 människor fler i utanförskap än vid valet 2006. Barnfattigdomen  är rekordhög och har ökat med 30 % under mandatperioden.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt vill att de som är rikast ska få en morot i form av skattelättnader för att arbeta mer på bekostnad av de svagaste i samhället (pensionärer, arbetslösa och sjuka). De får istället en piska i form av skattehöjningar för att arbeta.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt vill att en hotellstäderska ska betala över 450 kronor per månad i a-kasse avgift samtidigt som en arkitekt betalar 90 kronor.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt blir ivrigt påhejad av massmedia som till nästan 90 % ägs av borgerliga intressen. Denna massmedia vägrar att kritiskt granska Reinfeldts politik, de dansar efter Moderaternas pipa. Massmedia rapporterar hellre om Mona Sahlins frisyr än beskriver den orättvisa och det utanförskap som Reinfeldt skapat.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt använder sig i den politiska debatten av socialistiska värdeord som t.ex tillsammans, arbetarparti och reformism. Han vet nämligen att svenska folket vill ha en Socialdemokratisk politik och försöker därmed lura väljarna med osann retorik. Han törs inte stå för sin egna omänskliga människosyn.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Reinfeldt har ställt till med mycket oreda. Så mycket att vi inte kan skriva ner allt i detta uttalande.
DET TYCKER VI ÄR SJUKT!

Sammantaget betyder detta att Reinfeldt är sjuk och att hela borgarpakten, med deras egna politiska synsätt bör utförsäkras.

Vi vill ha en stark välfärd som finansieras genom en rättvis skattepolitik.
Vi vill betala skatt efter bärkraft och få välfärd efter behov.
Vi vill ta hand om varandra och inte lämna någon utanför.
Vi vill ha en Socialdemokratisk ledd regering som bygger ett enat Sverige, starkt rustat för framtiden.
DET TYCKER VI ÄR VACKERT OCH FRISKT!

Medlemmar i Byggnads Dalarna med hjärtat till vänster:

Uppdaterad: