Elektronisk lärlingsbok

Utbildningsboken har fram till nu varit en traditionell pappersbok. Nu blir den internetbaserad.
Publicerad:

En stor fördel med en internetbaserad lärlingsbok är att den inte går att tappa bort. Lärlingar, handledare, företag, fack och arbetsgivarorganisation får ett bättre stöd för genomförande av utbildningen. Det blir lättare att få reda på vad som krävs och hur det går med utbildningen.

Både handledaren, men framförallt, lärlingen kommer nu få en mycket bättre möjlighet att följa sin kunskapsutveckling på sin resa mot sitt yrkesbevis.

E-boken bidrar också till ordning och reda när det gäller övergången till en ny arbetsgivare för de som råkar ut för ett byte under färdigutbildningstiden.

Läs mer om den elektroniska lärlingsboken på Byggnadsindustrins Yrkesnämnds webbplats. Där finns även en användarmanual [länk borttagen].

För att ha tillgång till e-boken krävs en e-postadress. Det är därför viktigt att arbetsgivaren uppger namn och e-postadress till lärlingen och handledaren i
samband med anmälan om lärlingsanställning. Som lärling får du
ett meddelande till din e-postadress när din e-bok har blivit registrerad och godkänd av din BYN-region.

För att sedan komma till din e-bok så går du in på www.byn.se och klickar på knappen "Login Intranät". Mer instruktioner kommer i mejlet och finns i användarmanualen.



 

Uppdaterad: