Transports upprop över hela landet: Skriv på för sund konkurrens och mot lönedumpning!

Det skrivs ny svensk historia. Transportarbetareförbundet går ut med ett upprop och… åkeriföretagare skriver under. För sund konkurrens och mot lönedumpning.
Publicerad:

 – Det är bråda puckar för den seriösa åkerinäringen och Transportarbetareförbundet. Vi måste få ett stopp på de oseriösa åkeriföretagarna som bryter mot de flesta lagar och avtal som finns, annars går allt åt helvete, säger Tommy Jonsson, ombudsman på Transport avdelning 20 och initiativtagare till uppropet.

Ny historia skrivs; Den gamla antagonismen mellan fackföreningsrörelsen och arbetsgivare håller på att luckras upp. De närmar sig varandra i de branscher där den svarta marknaden håller på att ta över – som i åkeribranschen. 
Namninsamlingen startade för ett par veckor sedan.

– Jag har ingen aning om hur många namnunderskrifter vi har men i princip skriver alla under. På en rastplats på en enda dag fick vi ihop 1 000 namnunderskrifter. Seriösa åkeriägare skriver under så pennan glöder, berättar Tommy Jonsson.

Läs hela artikeln på www.stoppafusket.nu

Stoppafusket.nu  är grävande journalistik på nätet där fokus ligger på granskning av oseriösa utländska företag, deras svenska kunder och villkoren för de utländska arbetarna.

Uppdaterad: