Småland vann finalen i Cup Byggnads 2011!

Efter en spännande och välspelad match, igår den 6 juli i Halmstad vann Småland finalen i Cup Byggnads mot Västerbotten med 1-0.
Publicerad:

Cup Byggnads är en distriktsturnering för 16-åriga pojkar. Turneringen sker i gruppspel med start i oktober och med final i Halmstad sommaren därpå. Cup Byggnads är Sveriges attraktivaste turnering för pojkar i sin åldersgrupp.

Så det var två nervösa men taggade lag som anlände till Halmstad Arena inför finalspelet. Grindarna hade öppnat redan kl 17 och Byggnads sektion 5 i Halmstad hade bjudit in Dogge Doggelito för att värma publiken. Man hade också ordnat tävlingar och bjöd på grillkorv.

Under veckan i Halmstad pågår också Elitpojklägret och 300 killar i 15-års åldern tränar för fullt under en vecka samtidigt som fotbollstränare och agenter tittar in killarna för att se om det är någon ny Zlatan som de kan lägga beslag på. Alla dessa spelare, tränare och agenter dök upp till finalen och publiksiffran blev 1200 glada personer som stöttade Småland och Västerbotten under matchen.

Prisutdelningen efter matchen genomfördes under högtidliga former av Svenska Fotbollförbundets styrelseledamot Karl-Erik Nilsson och det segrade laget fick både medaljer och vandringspokalen Cup Byggnads. Byggnads lämnade även över var sin prischeck till både Småland och Västerbotten. Byggnads utsåg också matchens fairplay-spelare - Västerbottens spelare Linus Marklund som fick en matchtröja med fotbollslandslagets autografer som pris.

Västerbottens spelare Linus Marklund utsågs till matchens fairplay-spelare och fick en matchtröja med fotbollslandslagets autografer som pris

Hela finalen inramades av underbart vackert väder och festlig stämning. Sektionen i Halmstad gjorde ett fantastiskt jobb och nu ser vi alla fram emot finalen i Cup Byggnads 2012.

Se bilder från finalen i Cup Byggnads genom att klicka på länken:
http://www.flickr.com/photos/64613127@N05/sets/72157627012299655/

Uppdaterad: