Ny tillämpning gällande utträde ur a-kassan

Är ditt medlemskap avslutat på grund av bristande betalning? Skynda dig att skicka in en ansökan om nytt inträde. Utan glapp mellan medlemskapen får du tillgodoräkna dig dina gamla medlemsmånader vid ansökan om ersättning.
Publicerad:

Om du fått beslut om utträde på grund av bristande betalning får du samtidigt information om vikten av att omedelbart söka nytt inträde och en ansökningsblankett.

Det är viktigt att du omedelbart fyller i, skriver under och sänder in ansökan om nytt inträde för att du vid en eventuell ansökan om ersättning ska få tillgodoräkna dig tidigare medlemskapsmånader och inte behöva börja om från början.

Som du säkert vet så är ett av villkoren för att få den högsta ersättningen om 680 kronor att du varit medlem i en a-kassa under 12 sammanhängande månader.

Den nya tillämpningen stöds av en prejudicerande dom från den 20 mars 2012 från Högsta förvaltningsrätten (HFD). Av domen framgår att den medlem som trätt ur a-kassan på grund av bristande betalning och i direkt anslutning på nytt träder in i en a-kassa igen, får tillgodoräkna sig sina tidigare medlemskapsmånader vid ansökan om ersättning.

Kassan tillämpar domen från domdatum 20 mars, 2012. Det innebär att den som ansöker om ersättning från den 20 mars 2012 eller senare, ska få tillgodoräkna sig tidigare medlemsmånader om utträde och inträde skett enligt ovan.

Uppdaterad: