Bostadsbrist för studenter är ingen naturlag

Bristen på studentbostäder är stor på de flesta studieorter i landet, enligt en undersökning som Sveriges förenade studentkårer, SFS, har gjort. På många håll är läget akut. Rubrikerna och nyhetsinslagen känns igen från tidigare år och i höst är läget värre än någonsin. Ändå görs väldigt lite. Man kan tro att bostadsbristen för studenter är en naturlag som inte går att ändra på. Men så är inte fallet.
Publicerad:

 -  Det kan inte bli mer uppenbart att det byggs för lite bostäder i Sverige och att det är mer än dags att sätta fart. Regeringen har här ett stort ansvar. Förslagen på hur man kan stimulera byggandet haglar över dem men allt regeringen gör är att tillsätta tidskrävande utredningar. Byggnads har länge varit en stark röst när det gäller bostadsbyggandet. Bygg fler bostäder, renovera det befintliga bostadsbeståndet och energieffektivisera våra bostäder. Det skapar jobb och det skapar bostäder, säger Johan Lindholm ordförande för Byggnads.

 -  Det är inte rimligt i ett välfärdsland som Sverige att folk inte har någonstans att bo. Studenter ska inte behöva välja bort utbildningar pga av bostadsbrist, det är en personlig förlust men också Sverige som land förlorar på det, avslutar Johan Lindholm.

 

 

 

Uppdaterad: