Nominera kvinnliga hantverkare till Isabelle-stipendiet!

Känner du en kvinnlig hantverkare? Bra-nominera henne till Isabellstipendiet. Stipendiet är på 20.000 kronor och delas varje år ut till en kvinnlig hantverkare.
Publicerad:

Stipendiet är skapat på initiativ av Isabelle McAllister (känd från bl.a. Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa Rummet) som varje år delar ut stipendiet.

”Jag startade stipendiet för att jag ville försöka bidra till en jämlikare bransch och för att jag helt enkelt är trött på en masa gliringar som alltid dyker upp så fort jag håller i ett verktyg som är större eller tyngre än en knappnål” säger Isabelle McAllister.

Stipendiet går till en yrkesverksam, kvinnlig hantverkare-inga duktighetskrav. Det är till för att hylla kvinnliga hantverkare. I delas det ut på en pressfrukost på  Hem&Villa-mässan den 3 oktober i Stockholm.

Byggnads sitter i år med i juryn som utser stipendiaten. Byggnads representeras av Christer Carlsson, ombudsman på Byggnads och som i många år engagerat sig för kvinnor i byggbranschen. I juryn sitter förutom Christer Carlsson, Isabelle McAllister själv, Johnnie Krigström från TV-programmet Roomservice, Emelie Lindeberg som vann stipendiet förra året, Lina Thompsgård som är grundare av Rättviseförmedlingen, Lina Marklund från Beckers färg och Anders Öfvergård från TV-programmet Arga snickaren.

Nomineringsperioden är 16-23 september (v 38)

Nominera gör man på Rättviseförmedlingens facebooksida under vecka 38

Eller genom att maila till Isabelle: isabellestipendiet@gmail.som

Uppdaterad: