Byggnads arbete för mänskliga rättigheter vid OS uppmärksammas i USA

Byggnads arbete för mänskliga- och fackliga rättigheter lönar sig. Just nu befinner sig vår ordförande Johan Lindholm i USA för att manifestera och ta emot pris.
Publicerad:

Byggnads fortsätter sitt arbete för mänskliga- och fackliga rättigheter vid stora sportarrangemang som OS och fotbolls-VM. Den här veckan är Byggnads ordförande Johan Lindholm inbjuden av AFL-CIO ( motsvarande LO i USA) till USA för att manifestera och för att ta emot ett pris som tilldelats BWI (byggfackens globala federation där Lindholm sitter i styrelsen). Särskilt uppmärksammas BWI:s engagemang för arbetarnas situation i Qatar. I prismotiveringen uppmärksammas Byggnads och svenska LO:s överenskommelse med SOK för att garantera mänskliga rättigheter inför vinter-OS 2022.

Besök på Skanska i Texas

Under resan kommer delegationen även att besöka det svenska byggföretaget Skanskas arbetsplatser i Texas. Syftet är att på plats se hur Skanska arbetar med undertecknade internationella avtal för att garantera mänskliga rättigheter och villkoren för de anställda.

Facklig manifestation 

I morgon (tisdag den 7 oktober) infaller också WDDW (World Day för Decent Work). En facklig manifestation över hela världen. Bakom manifestationen står ITUC (Världsfacket).
Kontakta gärna Johan Lindholm för ytterligare information och kommentarer under resan. 

Kontaktperson i USA: Christer Wälivaara, Strateg för internationell verksamhet 6F. Mobil +46 70 388 00 13
Kontaktperson i Sverige: Matilda Ström, Byggnads pressekreterare. Tel: 073-328 59 47

Uppdaterad: