Byggnads kommenterar valresultatet

Igår kom ett tydligt ställningstagande från väljarna - vi vill ha förändring!
Publicerad:

När jag har besökt byggarbetsplatser runt om i landet så har budskapet varit - vi måste få ett samhälle där man känner igen sig och där man inte behöver vara rädd för att bli sjuk, arbetslös och där skola, vård och omsorg är till för alla. Man kräver en politik för ordning och reda på vår arbetsmarknad. I Sverige ska svenska kollektivavtal gälla för alla - nu ska vi få stopp på låglönekonkurrensen. Vi vill se ett bostadsbyggande som ger unga bostad och skapar nya jobb. Vi behöver en a-kassa värd namnet så att vi får slut på den otrygghet som finns ute på våra arbetsplatser. Nu ligger det i våra händer.

Jag vill tacka alla byggnadsarbetare som jag har träffat under valrörelsen, och det är många. Det är ert budskap som vi har fört fram till våra politiker och dom har lyssnat. Jag vill också tacka alla runt om i landet som har valarbetat in i det sista och sett till att vi kommer att få en ny regering. Ett stort tack för er fantastiska insats. Det är det som kallas folkrörelse, vår styrka!

Men tro inte att valarbetet slutar idag. Det är nu som vi ska se till att våra politiker genomför allt det som har lovats. Vi ska ligga på med blåslampan och se till att löftena till Sveriges byggnadsarbetare blir uppfyllda. Det är nu jobbet börjar!

Johan Lindholm

Ordförande i Byggnads

Uppdaterad: