Byggnads ungdomar har utsett sin representant i förbundsstyrelsen!

På Byggnads kongress beslutades att det ska utses en ungdomsrepresentant till förbundsstyrelsen.
Publicerad:

Byggnads ordförande Johan Lindholm har redan satt igång processen om vem som ska vara denna representant.

Byggnads ungdomskonferens har haft en nominerings- och omröstningsprocess och utsett vem som ska representera dem i förbundsstyrelsen.

Konferensen valde Emmelie Renlund, 24 år, från Umeå. Hon jobbar som snickare på OF bygg. Här är en kort presentation av Emmelie:

Viktigaste frågan för dig att driva i Byggnads?
Jag driver jämställdhetsfrågan väldigt hårt. Det är min hjärtefråga, men det finns många frågor som är väldigt viktiga, t ex organisationsgraden. Jag har en bild av att om vi får in mer jämställdhet i byggbranschen kommer det också att öka organisationsgraden. Får vi ett mer jämställt förbund så tror jag att mycket kommer att bli bättre.

Hur kan ungdomarna bli starkare i Byggnads?
Vi är på väldigt god väg. De här dagarna på konferensen då vi har suttit och pratat har varit viktiga och givit väldigt mycket. Det är bra om vi får en bättre struktur på ungdomsverksamheten.

Hur kommer du att arbeta i förbundsstyrelsen?
Den som sitter där ska vara ett språkrör. Jag ska inte sitta och driva mina personliga frågor där. Jag ska driva det som ungdomar tycker är viktigt. Jag kanske inte ens delar uppfattningen, men jag ska driva de frågorna ändå. Men det är klart jag kommer att driva jämställdhetsfrågan väldigt mycket.

Vilken är din favoritmat?
Palt.

Vilken är din favoritfilm?
Braveheart

Vilken är din favoritmusik?
Håkan Hellström har en egen speciell plats i mitt hjärta.

Uppdaterad: