Idrott och politik hör ihop!

Internationella fotbollsförbundet FIFA har idag ställt krav på Qatar att de ska förbättra villkoren för de arbetar inför fotbolls-VM i landet 2022. Om inte Qatar lyssnar hotar FIFA med att flytta fotbollsturneringen någon annanstans.

Publicerad:

Byggnads har genom internationella byggfacket BWI och i kampanjen Decent Work arbetat för att förbättra villkoren för alla de gästarbetare som bygger inför det stora mästerskapet i Qatar. Hittills har Qatar lovat förbättringar men i praktiken har ingenting förändrats. Förhållandena för byggnadsarbetarna är fortfarande katastrofala och dödstalen fortsätter att stiga.

Byggnads ordförande Johan Lindholm, som senast i november i år besökte Qatar, gläds åt FIFAs helomvändning.

- Det är naturligtvis glädjande att se att det börjar hända saker och att FIFA äntligen är beredd att ta ansvar och ställa krav. Nu hoppas vi att Qatars regering också börjar leverera så att vi kan se konkreta förändringar och inte bara i vackra ord. Människor far illa och det är många byggnadsarbetare som får sätta livet till. Äntligen har höga företrädare för idrotten förstått att idrott och politik hör ihop, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande

Uppdaterad: