Babben Larsson på inspirationsworkshop för Stoppa machokulturen.

Babben Larsson avslutar kvällen med stand-up om machokulturen.

Bra betyg på workshoppar om machokulturen

De första seminarierna kring hur vi får till en jämställd byggbransch har nu arrangerats i Stockholm och Göteborg. Inspirationsworkshopparna har lockat hundratals och har varit den första mer interna delen i kampanjen Stoppa machokulturen.

Publicerad:

I såväl Stockholm som Göteborg höll Edna Eriksson ett inspirerande tal kring mångfald och jämlikhet. Jan Bylund fanns på plats som moderator och höll bland annat i de mer interaktiva delarna där ett hundratal deltagare fick bidra med sina förslag om hur vi bäst når jämställdhet.

Kvällen avslutades av Babben Larsson som redogjorde för sina egna upplevelser av machokultur i allt från slakterier till stand up-svängen. Hon medverkade även i ett inslag i TV4:s Nyhetsmorgon kring samma frågor, och på plats där fanns även Fredrik Öberg, rörmokare och aktiv i Byggnads och Unga Byggare.

Byggnadsarbetaren har intervjuat två av deltagarna – tornkranföraren Ann-Sofie Sundbaum och byggstädaren Walter Buendia: ”Gäller att få med männen på tåget”.

Byggcheferna, som är medarrangörer i hela kampanjen, har även de intervjuat deltagare på workshopparna: Stockholm respektive Göteborg.

Nu efter seminarierna har du även chansen att se filmen ”Vet du vad min dotter sa?”. En pappa i byggbranschen reflekterar över sin dotters drömmar.

Uppdaterad:
Kategorier: