Byggnadsbussen

Nu rullar Byggnadsbussen – kom och häng!

Den 11 april startar Byggnads en åtta månader lång turné genom Sverige. Jens, Jonas och Christopher rattar inte bara Byggnadsbussen. De kan också allt om medlemsförsäkringar, fixa grillkvällar och prata trygghet på jobbet.

Publicerad:

Den 11 april gör Byggnadsbussen sitt första arbetsplatsbesök. Starten går i Skåne. Resan avslutas i slutet av november i Mälardalen och har då snirklat sig igenom Sverige från söder till norr.

Målet är att besöka 2 500 arbetsplatser, med särskilt fokus på små och medelstora företag och träffa 18 000 medlemmar och icke-medlemmar. Förutom information om medlemskapet i Byggnads kommer teamet på bussen – Jens, Jonas och Christopher – tillsammans med Byggnads lokalt att arrangera tävlingar, fotbollsturneringar, grillkvällar och massa annat skoj.

– Syftet med Byggnadsbussens Sverigeturné är att så många Byggnadsmedlemmar som möjligt ska se oss ute på arbetsplatserna! Vi vill testa ett nytt och roligt sätt att föra fackliga samtal med så många som möjligt i hela landet, säger Linn Svansbo, Byggnads medlemsutvecklare och bussens projektledare.

Byggnadsbussen kommer inte bara att synas på arbetsplatser och vägar. Den kommer också att höras i Mix Megapol och Rockklassiker. Bland annat kommer Rockklassiker i samarbete med Byggnads och bussen dela ut konsertbiljetter till rockkonserter.

Följ Byggnadsbussen på Facebook och håll utkik på Byggnads Instagram (@byggnads).

Tävling: Gissa buggljudet

Lyssna på Morronrock i Rock-klassiker strax efter 8.00 varje vardagsmorgon så har du chans att vinna minst 500 kr i tävlingen ”Gissa byggljudet”!

Är det svårt? Då kan du få en ledtråd om du besöker Byggnadsbussen. Kolla in var de befinner sig.

Var är bussen just nu?

Här kan du se när vi kommer till din region. Mer specifik information om städer och arbetsplatser finns på Byggnadsbussen på Facebook.

RegionVeckor
Skåne 11 april t.o.m. vecka 17
Småland-Blekinge 17–19
Väst 20–22
Öst

Måndag 18/6 Norrköping
Tisdag 19/6 Nyköping
Onsdag 20/6 Nyköping
23–25
Örebro-Värmland 26–28
Stockholm-Gotland 31–34
GävleDala 35–37
Norrbotten 38–40
Västerbotten 41–43
MellanNorrland 44–46
Mälardalen 47–49

Vill din arbetsplats ha besök av Byggnadsbussen?

Boka besök genom att maila byggnadsbussen@byggnads.se eller skicka ett meddelande till Byggnadsbussen på Facebook.

Lär känna buss-teamet

Byggnadsbussen är bemannad med tre informatörer: Jens, Jonas och Christopher. Christopher har ett särskilt uppdrag som försäkringsinformatör.

Jens Rundlöf, 30 år, anläggare från Habo

Jens är anläggaren från ett litet företag i Habo. Han har haft flera regionala fackliga uppdrag men inga på företaget. Förutom att han älskar att träffa folk klappar hjärtat för hans tre barn. Och så gillar han att spela gitarr.

Jonas Wihlborg, 47 år, systemväggsmontör från Dalby

Jonas är träarbetaren som har jobbat fackligt länge. Han är idag sammankallande på Moelven Modus. Det han ser fram emot mest är alla möten som åtta månader på rull kommer att innebära. Men han ser också fram emot att kicka fotboll, grilla och att köra bordshockey med alla kollegor där ute.

Christopher Karlsson, 27 år, betongarbetare från Uppsala

Christopher är betongarbetare med uppdrag som skyddsombud och försäkringsinformatör. Han sitter dessutom med i MB-gruppen. Christopher vill hjälpa alla Byggnads medlemmar att ni inte går miste om viktiga försäkringspengar. Byggnads har väldigt bra medlemsförsäkringar och idag går tyvärr mycket pengar till spillo för att många glömmer eller inte vet hur man gör en skadeanmälan.

Erbjudanden under turnén

I samband med turnén har Byggnads tagit fram två erbjudanden:

Uppdaterad: