Byggnadsarbetare från Peab

Förtroendevald i Byggnads nominerad till hållbarhetspris

Bennet Justusson, centralt sammankallande MB på Peab, har blivit nominerad till hållbarhetspriset Ledstjärnan.

Publicerad:

Ledstjärnan tilldelas en medlem i ett LO-förbund som gjort skillnad på sin arbetsplatsinom hållbarhet, jämställdhet, jämlikhet eller schyssta arbetsvillkor. Bennet Justussonär en av de fem kandidater som är  nominerade till priset.

I nomineringen står bland annat:

Bennet Justusson har under många år varit fackligt engagerad i Byggnads och har hela tiden tagit initiativ till bättre relationer mellan arbetsgivare och fackförening. De senaste åren har han varit upphov till flera olika projekt som fått stor betydelse för både det lokala företaget och för hela region Skåne där han verkar. Bennets arbete är ett bra exempel hur man kan vända dåliga relationer mellan fack och arbetsgivare till något positivt för båda parter och dessutom har han lyft vikten av mångfald ute i byggbodarna. Detta sammantaget gör honom till en tydlig ledstjärna.

Bennet Justusson bor i Helsingborg och är fackligt förtroendevad för Byggnads Skåne. Beslutet att nominera honomhar tagits av Byggnads-kretsarna Helsingborg, Söderåsen och Skälderviken som tillsammans representerar runt 3 500 medlemmar i Skåne.

Om Ledstjärnan

Folksam LO Pensions hållbarhetspris Ledstjärnan instiftades 2018. Priset handlar om att lyfta fram människor som gör skillnad i vardagen, genom engagemang, goda idéer och kraftfull argumentation. Prissumman är på 50 000 kronor och utdelningen sker på LO:s Rikskonferens den 19 november.

 

Uppdaterad: