Digitala utbildningar och möten - information

Inbjuden till digitalt möte eller utbildning?

I dessa tider behöver vi ställa om till en mer digital verksamhet, och därför har du nu blivit kallad till ett möte eller en utbildning som kommer köras digitalt istället för fysiskt.

Kanske har du tidigare deltagit i digitala utbildningar/möten, kanske är det här första gången. Här följer lite information som är bra att ha innan du kopplar upp dig!

Om du är kallad till en digital utbildning av Byggnads MellanNorrland kommer systemet som används att vara antingen Microsoft Teams eller Telia Videosystem. Detta ska framgå i din kallelse!

Till vänster här ser du två olika sidor med specifik information för de båda systemen, men först kommer några allmänna saker som är bra att tänka på när du ska delta i ett digitalt möte!

  • För att ansluta till ett digitalt möte behöver du en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling.
  • För bästa ljudupplevelse och mest bekväma möte för dig är det jättebra att ha ett headset med inbyggd mikrofon till den enhet du kopplar upp dig till mötet ifrån.
  • Kolla innan att din enhet är väl laddad och har bra uppkoppling till internet på den plats du tänker sitta under mötet.
  • Om din enhet har inbyggd kamera eller om du har en extern webbkamera inkopplad kan du själv delta med bild i mötet. Detta är dock inget krav, du kan fortfarande se andras bild även om din enhet inte har det!
     
Uppdaterad: