Medlemsavgifter

Medlemsavgifter 2023

Kom ihåg att alltid kontakta oss vid ändrad inkomst, tex studier, arbetslöshet, föräldrapenning, sjukpenning, MGU. 

imagevegn.png

A-kasseavgiften
Avgiften till a-kassan är 137 kronor för dig som är med i Byggnads.

Ändra din inkomstuppgift
Kom ihåg att ändra din inkomstuppgift till Byggnads om du får ändrad inkomst, blir arbetslös eller långtidssjukskriven. (Anmälan gäller från den dagen du anmäler och alltså inte bakåt i tiden.)

Rapportera in lön
Det är viktigt att du rapporterar in din lön så att du får rätt avgift. Det gör du lättast genom att logga in på Mina sidor.

Reducerad avgift
Med tanke på att medlemsavgiften är inkomstbaserad så kan du få reducerad avgift om du blir sjuk, skadad, arbetslös, föräldraledig, går i pension eller börjar studera.

ARBETSLÖS, FÖRÄLDRALEDIG ELLER SJUK
För dig som är arbetslös, föräldraledig, sjuk eller skadad beror din medlemsavgift på hur mycket du får i ersättning och vilken region du tillhör.

PENSION
Du som går i pension betalar endast grundavgiften på 56 kronor i månaden. Då ingår vissa försäkringar och medlemstidningen.

STUDENT
Du som studerar på heltid enligt en fastställd kursplan betalar endast grundavgiften på 56 kronor i månaden. Studierna måste omfatta minst en termin. För medlemskap i a-kassan ska även a-kasseavgiften betalas. Du som är gymnasiestudent är avgiftsbefriad och kan bli medlem från andra året.

FRÅGOR?
Är det något du undrar över gällande din medlemsavgiften så kan du alltid kontakta din region eller medlemscentret så hjälper vi dig.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Anu Jonsson