Byggavtalet

17 november: Du kan nu ladda ner nya avtalet som PDF.

4 maj: Nytt treårigt byggavtal klart: ”Byggnads har visat vägen och tagit ansvar”.

2 maj: Förhandlingarna är igång igen. Blir intensivt här framöver. Avtalet är förlängt med en vecka.

28 april: Förhandlingarna mellan Byggnads och motparten Sveriges Byggindustrier har tagit en paus.

26 april: Vi är inne i intensiva förhandlingar såväl på Byggavtalet som på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. De fortgår under veckan.

24 april: I morgon är stora delegationen inkallad för förhandlingar på Byggavtalet. Målet är att nå överenskommelse senast sista april.

13 april: Avtalsförhandlingarna pausar nu under ledigheterna. Det blir desto mer intensivt nästa vecka.

31 mars: Förhandlingarna på Byggavtalet fortsatte i går. Nu är dessutom löneavtalet inom industrin satt. Det gör att vi och BI kan fokusera på yrkandena som gäller vårt avtal. Vi diskuterade bland annat skyddsombud och arbetstider. Nästa förhandling: 6 april.

16 mars: I dag har vi suttit i nya förhandlingar med BI. Inget nytt att rapportera just nu.

9 mars: I dag har vi kommit i mål med att gå igenom respektive parts yrkanden. Nästa vecka påbörjas de reella förhandlingarna. Stora förhandlingsdelegationen lyfter de frågor som uppkommit hittills i förhandlingarna 15/3.

24 februari: I förhandlingarna med BI har vi nu gått igenom BI:s yrkanden samt påbörjat genomgången av våra. Vi har pratat mycket om paragraf 3, diskussionerna kommer naturligtvis att fortsätta. Nästa träff är den 9 mars.

9 februari: Nu har vi träffat BI två gånger sen vi växlade yrkanden. Det har varit genomgångar för att ge en tydligare bild av bakgrund/syfte med de olika yrkandena. När vi är klara med det inleds förhandlingarna på riktigt. Nästa träff: 16 februari.

26 januari: Avtalskraven lämnas över till motparten.

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Byggavtalet via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: